Dagens vin

Søndagens viner servert under en meget bra middag hjemme hos «junior».
Glemte dessverre bilder av matrettene, som var smørstekte ferske kamskjell til forrett , helstekt Stangekylling til hovedrett og karamellisert pære/appelsin salat til dessert.
Dessverre var Robert Ampeau`n «korket» og ble erstattet med en Tissot Chardonnay - som også var meget god til kyllingen, men ikke i den liga som vi forventet at Robert Ampeau`n skulle ha vært i. :)

804a02ab01f013b1152b6b8a3911bef2.jpeg

8c25b78f424531b2b8a970025d560f8b.jpeg

f8b3cc300c702465c2b75bd594a1502a.jpeg

f1430f1db5fa87e722d6ec9fc32a7503.jpeg
 
Hva syns du? Jeg har aldri fått noe mer enn en halvkram av denne...
Jeg har drukket en del av denne da familiemedlem importerer den, men syntes den har vært like god hver gang. Helt tørr, frist og litt mineraler (ikke at jeg har den beste smakssans). Om den er verdt prisen vet jeg ikke, grei deal på taxfree hvertfall.
 
  • Liker
Reaksjoner: Golfballen og andres
Polets hemmelighet: NV blend av 3 årganger og en skokk med druer jeg aldri har hørt om fra Azorene til 380kr som attpåtil smaker helt fantastisk?
Som kjølig PN med masse deilig sursøt kirsebærfrukt og steinsoppaktig umami. Rosinen i pølsen spør du? 11(!)% alkohol🤩 På lager på noen pol i Oslo, her er det bare å bestille med begge hender!
Vis vedlegg 409131
Testet den til noe mat? For lett til and?
 
Ikke kommet så langt enda dessverre. Kommer litt ann på tilbehøret, men mener vinen har mer enn nok konsentrasjon og syre for å hamle opp med and :)
Polets hemmelighet: NV blend av 3 årganger og en skokk med druer jeg aldri har hørt om fra Azorene til 380kr som attpåtil smaker helt fantastisk?
Som kjølig PN med masse deilig sursøt kirsebærfrukt og steinsoppaktig umami. Rosinen i pølsen spør du? 11(!)% alkohol🤩 På lager på noen pol i Oslo, her er det bare å bestille med begge hender!
Vis vedlegg 409131

Testet den til noe mat? For lett til and?

Ikke kommet så langt enda dessverre. Kommer litt ann på tilbehøret, men mener vinen har mer enn nok konsentrasjon og syre for å hamle opp med and :)
IMG_2681.jpeg

Jeg tok ansvar og fant det i orden:

And, potet- og pastinakkstappe, grønnkål, kantarell og sjarlottløk, tranebær og en balsamicoreduksjon med et tonn smør. Herregud så godt.
Vinen spør du? Ja, veldig god den også - hadde kanskje forventet noe som var nærmere «en tradisjonell PN», men dette var annerledes. Og jeg liker ofte annerledes.

På lukt tenkte jeg mer Jura-hvitvin med flor enn rødvin, og på smak tenkte jeg bringebærsurøl. For meg er dette en positiv beskrivelse, men jeg vet veldig mange andre vil tenke at det er litt rart 🤷

Konklusjon = Blir å kjøpe et par flasker til

IMG_2684.jpeg
 
Mont d'or og en god Serranoskinke, med tilbehør som potet, baguette, pære m.m. passet fint til denne vinen.
Vis vedlegg 411203
Noen som har tips til hvordan en Mont D`or kan holdes varm gjennom måltidet? 30 minutter i ovnen på 180 grader gir en perfekt konsistens, men mot slutten av måltidet så «størkner» dessverre osten.
 
Vis vedlegg 411199
Jeg tok ansvar og fant det i orden:

And, potet- og pastinakkstappe, grønnkål, kantarell og sjarlottløk, tranebær og en balsamicoreduksjon med et tonn smør. Herregud så godt.
Vinen spør du? Ja, veldig god den også - hadde kanskje forventet noe som var nærmere «en tradisjonell PN», men dette var annerledes. Og jeg liker ofte annerledes.

På lukt tenkte jeg mer Jura-hvitvin med flor enn rødvin, og på smak tenkte jeg bringebærsurøl. For meg er dette en positiv beskrivelse, men jeg vet veldig mange andre vil tenke at det er litt rart 🤷

Konklusjon = Blir å kjøpe et par flasker til

Vis vedlegg 411200
Herlig beskrivelse!