Dagens middag

IMG_2527.jpeg
 
Jeg vil dele med dere den perfekte måten å steke/grille hamburgere på, inspirert av Eivind Helstrøm.
Stek/grill burgeren 2 min på hver side på høy/direkte varme, gjelder ca. 2 cm tykke burgere, tynnere kortere tid og tykkere smashburgere lengre tid.
Flytt burgeren over på indirekte varme, eller inn i en forvarmet ovn satt til 180 grader, stek i 5 minutter.
Ønskes det ost på, gjerne en cheddar, så legges denne på nå.
Hamburgerbrødene legges inn i ovnen/i grillen, det siste minuttet av ovnstiden/grilltiden.
La burgeren hvile på en egen tallerken mens du legger løk, tomat, salat og dressing på brødene, da vil også overflødig veske fra burgeren ligge igjen på denne tallerkenen, når endelig burgeren legges inn i mellom de preparerte hamburgerbrødene.
Enjoy, bedre blir det ikke!
 
Redigert:
Jeg vil dele med dere den perfekte måten å steke/grille hamburgere på, inspirert av Eivind Helstrøm.
Stek/grill burgeren 2 min på hver side på høy/direkte varme, gjelder ca. 2 cm tykke burgere, tynnere kortere tid og tykkere smashburgere lengre tid.
Flytt burgeren over på indirekte varme, eller inn i en forvarmet ovn satt til 180 grader.
Ønskes det ost på, gjerne en cheddar, så legges denne på nå.
Hamburgerbrødene legges inn i ovnen/i grillen, det siste minuttet av ovnstiden/grilltiden.
La burgeren hvile på en egen tallerken mens du legger løk, tomat, salat og dressing på brødene, da vil også overflødig veske fra burgeren ligge igjen på denne tallerkenen, når endelig burgeren legges inn i mellom de preparerte hamburgerbrødene.
Enjoy, bedre blir det ikke!
Og ja, det man drikker til en burger er en IPA ;)
 
Kjøleskaps-salat med diverse greier. Massert grønnkål, grønnkål stekt litt i ovn med olje og salt, kikerter med krydder i samme ovn, granateplekjerner, fetaost, tomat. Alt ble hevet sammen med en veldig enkel dressing med sennep, honning og eplesidereddik. Toppet med mynte og egenimporterte olivenolje fra fjorårets stopp i Italia.

IMG_4664.jpeg
 
Sopprisotto med 5 typer sopp, hvorav 2 egenkultiverte og 1 egensanket, i tillegg til timian fra hagen flambert i brandy og toppet med balsimico og pecorino fra ferie i Italia. Soppskiva i senter er ikke tilsiktet å etterlikne en aquanaut
IMG_1839.jpeg
 
Middag er vel å strekke definisjonen litt. Hjemme alene og kjøpte 5 bagels fra min lokale bagelpusher, så jeg har forsøkt å finne ut hvordan jeg kan få mest mulig bagel til alle måltider. Frokost og lunsj på MC-turer er bankers, men middag var verre.

Forsøkte med en passe sprøstekt bagel, toppet med ganske godt stekt rødløk, blåmuggost og litt hjemmelaget «hot honey».
Definitivt spisendes.

IMG_5915.jpeg