Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Nylig innhold av bartejoker

 1. B

  Den o' store Omega Speedmaster-tråden

  Jeg bestilte skive og visere hos Lian i Trondheim for et lite år siden. Virket som det var grei skuring å skaffe. Jeg ombestemte meg etterhvert, så jeg avbestilte. Tipper din lokale forhandler kan hjelpe deg.
 2. B

  Ønskes kjøpt G-Shock DW5600TB

  Jeg ønsker å kjøpe en DW5600-TB i grønn/lilla. Ta kontakt hvis du ønsker å selge :)
 3. B

  Dagens vin

  I dag ble det en fruktig rosé til marshmallows grillet på rekved. Utmerket. (Beklager skeivt bilde)
 4. B

  Den store tråden om verktøy

  Det var en forklaring som gjør det litt lettere for meg å forstå :) Jeg får skaffe meg en momentstav og prøve selv. Jeg er litt tungnem innimellom men praktisk erfaring hjelper ofte på forståelsen.
 5. B

  Den store tråden om verktøy

  Jeg skjønner ikke hvordan en momentstav kan redusere momentet fra en muttertrekker til for eksempel 100 Nm uansett om muttertrekkeren drar til med 101, 500 eller 2000 Nm. Men det er mye jeg ikke skjønner. Jeg må kanskje kjøpe meg en stav for å finne ut av det :)
 6. B

  Den store tråden om verktøy

  Ok, så da må man altså sjekke for å være helt sikker. Jeg har aldri eid en momentstav så for alt jeg vet kan det hende at de oppgir hvilket moment muttertrekkeren må ha for at mutteren dras til med staves oppgitte moment.
 7. B

  Den store tråden om verktøy

  Viktig presisering ja :) Jeg løsner hjulboltene med muttertrekker og drar til med momentnøkkel. De momentstavene har jeg aldri skjønt greia med. Det faktiske momentet må jo sjekkes i hvert enkelt tilfelle ettersom forskjellige muttertrekkere ikke er like sterke. Eller har jeg misforstått noe?
 8. B

  Den store tråden om verktøy

  Muttertrekkeren fungerer utmerket til hjulskift. Støynivået er nok litt lavere enn luftverktøy, men fortsatt så pass høyt at man bør bruke hørselvern. Den fungerer også ypperlig til alt av skruer som sitter fast her og der på bilen. I mange år brukte jeg slegge, latmannsarm og bannskap når jeg...
 9. B

  Den store tråden om verktøy

  Veldig kult med verktøytråd. Godt verktøy gjør alt mye lettere. Og så er det stas å verktøynerde så klart. Jeg er veldig fornøyd med denne verktøyvogna jeg kjøpte for noen år siden. Har stort sett alt man trenger av generelt håndverktøy som hobbymekaniker. Skuffene har skuminlegg som er dekket...
 10. B

  Den o' store Omega Speedmaster-tråden

  Ok, jeg trodde kanskje noen forhandlere hadde solgt unna klokker til gråmarkedet pga redusert omsetning nå for tida. Hadde jeg hatt 60.000 til overs så skulle jeg prøvd å bestille en ST2 og se hva som skjedde :)
 11. B

  Den o' store Omega Speedmaster-tråden

  Apollo 50-års jubileumsutgaven og Speedy Tuesday 2 kan nå kjøpes fra urverket.no. Har lagt merke til at disse klokkene annonseres til høyere priser på bruktmarkedet. Potensielle kjøpere kan spare seg noen kroner nå ser det ut som...
 12. B

  Omega apollo 13 50 årsjubileum kva skjedde med denne?

  Den kommer visst i oktober. Antakeligvis utsatt pga virus.
 13. B

  Øl

  Beklager sent svar, som man sier. Men Saison Dupont er både den beste saison, og det beste kjøpet på polet. Finnes i basisutvalget. Mange bryggerier brygger saison, men ingen gjør det like bra som Brasserie Dupont.
 14. B

  Dagens vin

  Denne tørre, fruktige, tanninrike og bærete vinen fra fjorårets ferie i Provence fikk æren av å skylle ned min sylfrekke vri på den klassiske husmorpizzaen. Burde kjøpt flere flasker.
 15. B

  Seiko "Tuna"-tråden

  Det var godt oppsummert. Selv om de skitner til 1000m Tuna med Prospex-navnet så er det fortsatt verdens kuleste klokke. Kun overgått av sine forgjengere.