Leses nå
Fortis Marinemaster – dette er ikke en dykkerklokke

Fortis Marinemaster – dette er ikke en dykkerklokke

Sveitsiske Fortis har laget en robust følgesvenn for aktiviteter under åpen himmel.

Er du en profesjonell dykker? Og pleier du å gå ned til flere hundre meters dyp? For de aller fleste av oss er svarene «nei» og «nei».

Derfor er heller ikke Fortis Marinemaster M-44 en rendyrket dykkerklokke i tradisjonell forstand. Men den er likevel vanntett til 500 meter – bare for sikkerhets skyld. 

Navnet er nedarvet fra Fortis’ historiske dykkermodeller, men dagens tolkning er noe annet og mer. Marinemaster M-44 er ganske enkelt en moderne verktøyklokke laget for friluft, sport og en aktiv hverdag.

Fortis Marinemaster M-44 Woodpecker Green.

Robuste mekaniske klokker er noe Fortis kan, for siden oppstarten i 1912 har det sveitsiske merket vært leverandør til alt fra jagerflypiloter til romfarere.

Naturens kode

Marinemaster M-44 er ikke bare skapt for et liv i naturen, men er også produsert med respekt for den.

Fortis Marinemaster M-44 Woodpecker Green.

Kassen er laget av resirkulert rustfritt stål, og har en diameter på 44 millimeter. Bezelen og baklokket er laget av samme bærekraftige materiale, hvor sistnevnte er inngravert med en kompassrose og setningen «Keine Termine und den Horizont vor Augen» – ingen avtaler og horisonten i fokus.

Fronten er beskyttet av et ripesikkert safirglass, mens tallskiven har et særegenet mønster basert på Fortis-logoens «O». Totalt kommer skiven i fem ulike farger, som alle er inspirert av naturens fargepalett: Black Resin, Ocean Blue, Woodpecker Green, Amber Orange og Black Resin Gold. Både skiven, ringen som omgir den og viserne, har en generøs mengde med selvlysende Super-LumiNova X1 for optimal lesbarhet selv i stummende mørke.

Robust design

Teknisk har Marinemaster M-44 en skrukrone med tre pakninger, som bidrar til vannresistensen på 500 meter. Bezelen med minuttskala kan roteres begge veier, mens det patenterte Fortis Lock System låser den til valgt posisjon med kronen på venstre side av kassen. Overlegen praktisk funksjonalitet, men uten å gå på bekostning av sikkerhet.

Marinemaster M-44 kan leveres på matchende Horizon gummirem, eller med Fortis’ komfortable Block-lenke av rustfritt stål. Begge er velegnet til alt fra idylliske sommerkvelder til utfordrende vær og vind.

Kvalitet på innsiden

Fortis stod i sin tid bak verdens første serieproduserte armbåndsur med automatisk opptrekk, basert på oppfinnelsen til den britiske urmakeren John Harwoord. Og med Marinemaster M-44 videreføres tradisjonen for mikromekanikk av høy kvalitet.

Det tikkende hjertet i Marinemaster M-44 er det eksklusive manufakturverket Fortis Werk 11. Et mekanisk urverk med automatisk opptrekk og 70 timers gangreserve, som fortsatt tikker på mandag morgen om klokken legges bort på en fredag.

Fortis Werk 11.

Werk 11 er utviklet og produsert i samarbeid med den sveitsiske urverkfabrikken Kenissi, som ble etablert av Rolex’ datterselskap Tudor. Urverket er kronometer-sertifisert av COSC, og har et kompromissløst fokus på presisjon, driftssikkerhet og styrke.

Allsidig alternativ

Kolleksjonen rommer også et annet medlem av Marinemaster-familien. Som navnet antyder har Marinemaster M-40 en redusert størrelse på 40 millimeter, men slektskapet er ikke til å ta feil av.

Modellen er tilgjengelig i Rockstone Gray, Woodpecker Green, Serenity Blue eller Snow White, og drives av Fortis’ mekaniske kaliber UW-30 med automatisk opptrekk og 38 timers gangreserve.

Uansett hvilken Fortis Marinemaster du måtte velge, er du sikret en robust og varig turkamerat til ditt neste eventyr.

Fortis Marinemaster M-44 har veiledende priser fra 47.450 kroner. Marinemaster M-40 har veiledende priser fra 32.900 kroner. Et utvalg av modellene er tilgjengelig i butikk nå hos Urmaker Larsen (Strømmen), Urmaker Jermstad (Molde), Urmaker Grøtteland (Sandnes) og Urmaker Næss (Trondheim).