Leses nå
Fortis lanserer Stratoliner S-41

Fortis lanserer Stratoliner S-41

  • En «romklokke» for sivile romturister – ikke profesjonelle astronauter.
  • Eksklusivt urverk utviklet i samarbeid med La Joux-Perret, og testet i stratosfæren.
  • Starter fra 54.900 kroner veiledende.

Romfart og Fortis går hånd i hånd. På midten av 90-tallet havnet det sveitsiske merket på utstyrtslisten til russernes motsvar til NASA, Roskosmos. Det resulterte i to generasjoner av Official Cosmonauts Chronograph, samt en rekke varianter basert på samme tema.

Samarbeidet med den russiske romfartsorganisasjonen ebbet imidlertid ut for noen år siden – og er neppe noe man angrer på i dag.

Les også: Sexbutikk, bowlinghall eller klokkefabrikk – hva ville du kjøpt? En prat med Jupp Philipp, CEO i Fortis

Nå presenterer Fortis den nye Stratoliner-kolleksjonen, som gir begrepet «romklokke» nytt innhold. Kronografen Stratoliner S-41 er nemlig ikke skapt for profesjonelle astronauter, men derimot skreddersydd for sivile romturister.


ANNONSE


Sentralt er den spesielle tallskiven, som er inspirert av de utenomjordiske flyturene til Virgin Galactic. Foreløpig er det ikke snakk om en formell avtale med romfartsselskapet, men vi blir ikke overrasket om det kommer.

De blå feltene indikerer ulike stadier av en typisk romferd, fra take-off og oppstigning (timetelleren), til frigjøringen av romskipet og påfølgende boost (sekundskalaen), og til slutt stadiet med mikrogravitasjon (30-minutt-telleren).

De blå feltene og kronografens sekundviser er for øvrig belagt med SuperLumiNova X1. Tallskiven tilbys også i tre ulike farger, i form av «White Dust» (sølv-hvit), «Cool Gray» (grå) og «Cosmic Gray» (mørkegrå).

Kassen måler 41 mm i diameter og er utført i resirkulert stål. Klokken kan leveres på Fortis’ særegne «Block»-lenke av samme materiale, eller alternativt en svart rem av bærekraftig kuskinn.

Urverket er det nye Werk 17, som er utviklet i samarbeid med La Joux-Perret. Designet later til å ha et nært slektskap til LJP8000-familien, men Fortis viser til flere forbedringer og modifikasjoner for en mer robust konstruksjon.

Påstanden om at urverket takler tøffe tak er også testet i praksis. Tidligere i år ble en håndfull urverk sendt opp i stratosfæren fra Esrange Space Center i Nord-Sverige, i samarbeid med Swedish Space Corporation. I følge Fortis er Werk 17 det første urverket som er testet (under utviklingen) i verdensrommet.

Manufaktur-kaliberet Werk 17 produseres for Fortis av La Joux-Perret.

Spesifikasjonsmessig har Werk 17 automatisk opptrekk og en gangreserve på 60 timer. Kronografen har et kolonnehjul-basert design, og de karakteristiske hjulet er fremhevet med et eget «vindu» i baklokkets sotede safirglass.

Veiledende pris for Stratoliner S-41 er 58.900 på lenke, mens prisen synker til 54.900 kroner dersom man går for rem.


ANNONSE