Leses nå
Fortis 2Pi

Fortis 2Pi


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

En av undertegnedes favorittklokker under årets Baselworld, var ikke en av snakkisene fra Rolex, Patek eller Omega, men derimot en eksentrisk limited edition-modell signert Fortis og Rolf Sachs. Dette er den tredje gangen det sveitsiske klokkemerket samarbeider med den tysk-fødte kunstneren og designeren. Tidligere har vi sett den modellene Fortis IQ (2008) og Fortis Frisson (2011).

I Fortis 2Pi, er det nok en gang matematikken som står i fokus. Dette så vi også i debutmodellen Fortis IQ, men denne gangen har urskiven fått et whiteboard-aktig preg fremfor det krittavle-inspirerte designet som preget 2008-modellen. Definitivt eksentrisk og lekent.

fortis-rolf-sachs-2

Den hvite urskiven med det fargerike tusj-aktige trigonometriske innslaget, gjør uret til et umiddelbart blikkfang – dette designet er langt i fra hverdagskost. Lesbarheten kan med rette sies å være noe diskutabel, men dette er nok strengt tatt heller ikke poenget. Med litt tilvenningstid bør det imidlertid ikke være noe problem å lese av tiden med noenlunde presisjon.


ANNONSE


Selve urkassen er i PVD-behandlet rustfritt stål, og har en diameter på 42 millimeter. Både i front og baklokk finner vi en dobbelt antirefleks-behandlet safirkrystall. Modellen er oppgitt vannresistant til 20 bar (ca. 200 meter). Fra baksiden er det fritt innsyn til et selvtrekkende mekanisk Fortis kaliber F-2014, som er et lett modifisert ETA 2836-2 med 38 timer gangreserve.

fortis-rolf-sachs-1

Den sportsaktige kassen er preget av nokså myke former med godt buede horn. Kombinert med den svarte gummiremmen sitter uret svært komfortabelt på håndleddet, med en størrelsesmessig fin tilstedeværelse. Den helsvarte kassen og remmen fungerer som en nedtonet ramme, som setter visuelt fokus på den hvite urskiven.

I likhet med forgjengerne, vil Fortis 2Pi kun bli tilgjengelig i et begrenset antall. Denne gangen er det snakk om kun 150 eksemplarer på verdensbasis, og norsk listepris er satt til 24.000 kroner. Mer informasjon er tilgjengelig på merkets hjemmeside.


ANNONSE