Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Fem moderne klassikere

Fem moderne klassikere

Jon Henrik Haraldsen

Her er fem klokker som byr på topp kvalitet, lange tradisjoner og et vakkert ytre som får pulsen til å slå litt raskere hos de fleste.

Audemars Piguet Royal Oak

Royal Oak er uret som tilskrives å ha startet trenden med luksuriøse og kostbare sportsklokker i stål på 70-tallet. Designet er signert den nå legendariske Gerald Genta, og er med sin oktagonale bezelring og integrerte lenke blitt et moderne ikon. Mens de større og mer maskuline Royal Oak Offshore-modellene har blitt trykket til brystet av en rekke kjendiser, representerer Royal Oak nedtonet klassisk eleganse.

Jaeger-LeCoultre Grande Reverso 976

Reverso-modellen til JLC ble introdusert for første gang I 1931, og med sitt Art deco inspirerte design har den blitt en udødelig klassiker. Uret kjennetegnes av sin en vendbare innerkasse, som opprinnelig ble laget for at polo-spillere ikke skulle knuse glasset under spill. Det finnes mange variasjoner på Reverso-temaet, men oppdaterte modellen Grande Reverso 976 er til tross for å være blant de enkleste, kanskje også den mest elegante.

Patek Philippe Nautilus

Etter suksessen med Royal Oak, ble Gerald Genta hentet inn av Patek Philippe for å designe merkets nye sportsmodell. Slektskapet er åpenbart, men modellen har fått en minst like stor tilhengerskare som sin eldre bror. Første utgave av Nautilus ble lansert i 1976, men dagens modell med referanse 5711 har beholdt så og si alle opprinnelige særtrekk. Til tross for en prislapp på godt over hundretusen kroner, er ventelister på denne modellen langt fra uvanlig.

Rolex Cosmograph Daytona

Sammenlignet med andre Rolex-modeller som Submariner og Explorer, er Daytona et noe mer raffinert ur med en “snillere” tilstedeværelse på håndleddet. Med sin tachymeterring har Daytona klare referanser til motorsport, og spesielt i hvitt gull kan denne modellen sies å være definisjonen på sporty eleganse. Urskiven gir med sine røde detaljer et lite nikk til eldre utgaver av Daytona – vintagemodeller som i dag selges for flere hundretusen kroner i annenhåndsmarkedet.

Zenith El Primero Striking 10th

Etter noen mindre vellykkede år med tvilsomme design, forsøker Zenith nå å finne tilbake til sine røtter. Med El Primero Striking 10th gjør det nettopp dette, og det er Zeniths El Primero-urverk som er den store stjernen. El Primero-urverket ble lansert i 1969, og var blant de aller første automatiske urverkene med integrert stoppeklokkefunksjon. Nytt i Striking 10th, er muligheten for å måle tiendels sekunder. Et fantastisk ur som overbeviser både på utsiden og innsiden.

View Comment (1)