Leses nå
Datoer satt for Watches and Wonders Geneva 2023

Datoer satt for Watches and Wonders Geneva 2023

  • Arrangeres høyst sannsynlig i Genève fra 27. mars til 2. april 2023.
  • Fortsatt litt usikkerhet rundt hvilke merker som vil delta.

I en fersk pressemelding fra Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) redegjøres det for de ulike arrangementene under paraplyen Watches and Wonders det kommende året.

Først ut er et messekonsept rettet mot det kinesiske og asiastiske markedet, som i år har tatt navnet Watches and Wonders Hainan. Dette vil være en kombinert messe og utstilling som er åpen fra oktober til desember – og nytt av året er et arrangement som avholdes samtidig i de to byene Haikou og Sanya, som begge ligger på den tropiske øyen og populære feriedestinasjonen Hainan.

Watches and Wonders Shanghai

En mer tradisjonell og intensiv messe, som også retter seg mot samme marked, finner vi fra 23-27. november, når Watches and Wonders Shanghai går av stabelen. I år som tidligere vil man her benytte seg av lokalene i West Bund Art Center, som i fem dager vil være et lite mekka for inviterte gjester og presse.

Genève

Mest interessant for de fleste er imidlertid hovedarrangementet i Genève, som har fått provisoriske dato fra 27. mars til 2. april. Arrangementet vil nok som vanlig avholdes i de gigantiske messehallene til Palexpo, som ligger like ved Genève flyplass, men dette bekreftes foreløpig ikke.


ANNONSE


Watches and Wonders Geneva

Heller ikke utstillerlisten er annonsert på nåværende tidspunkt. I kulissene hviskes det fortsatt litt om spenninger mellom de mange ulike merkene, konglomeratene og arrangøren, men det er lov å håpe at alle årets utstillere returnerer neste vår.

Fra et entusiastperspektiv skulle nok mange også sett at både Swatch Group og Audemars Piguet gjør messecomeback, selv om det kanskje blir en hardere nøtt å knekke. Årets arrangement opplevdes uansett så etterlengtet og vel gjennomført at fingrene krysses.

Rolex-CEO Jean-Frederic Dufour under Watches and Wonders 2022.

Tradisjonelt har Watches and Wonders (under det tidligere navnet SIHH) vært et lukket arrangement forbeholdt distributører, forhandlere, presse og spesielt inviterte. De siste årene av SIHH så man imidlertid at billettkjøpende publikum kunne legge inn et besøk på messens siste dag, mens det i år ikke fantes noen slik mulighet.

Hvorvidt frykten for covid har lagt seg og Watches and Wonders Geneva 2023 igjen vil ha åpne dager for besøkende, sies det på nåværende tidspunkt dessverre ingenting om.


ANNONSE