Leses nå
Christer Fuglesangs Speedmaster X-33 skal under hammeren

Christer Fuglesangs Speedmaster X-33 skal under hammeren

Både romfarts- og luftfartshistorie blant objektene på dagens auksjon hos Bukowskis.

Høst betyr auksjonssesong, og vi har allerede presentert noen høydpunkter fra norske Blomqvists høstauksjon som avsluttes 22. november. Også på andre siden av riksgrensen er det tid for salg, og auksjonarius vil i kveld klubbe gjennom 85 klokker under Bukowskis «Important Timepieces 627». Mest spenning knytter seg kanskje til en «space flown» Omega Speedmaster, men også noen andre godbiter kan fenge interessen fra entusiastmiljøet.

Selv om lot 45 ikke har det høyeste estimatet for kvelden, er det nok likevel denne det er knyttet mest spenning til. Klokken er en Omega Speedmaster X-33 som den svenske astronauten Christer Fuglesang benyttet under STS-128. Klokken satt på håndleddet til Fuglesang da han 28. august 2009 forlot Kennedy Space Center på Cape Canaveral i Florida (ombord i romfergen Discovery), under dockingen og arbeidet på den internasjonale romstasjonen ISS og frem til returen 11. september.

Estimatet er satt til 300 – 500.000 svenske kroner. Det er rådyrt for en batteriklokke, men da får du en unik X-33 med spesialgravert baklokk – og jaggu følger det ikke med både garantikort og original eske med ytterpapp.

Dersom romfartshistorie blir vel høyt over bakken kan kanskje lot 18 friste vel så mye? Her finner vi et pent eksemplar av den ettertraktede SAS-utgaven av Universal Genéve Polarouter (som du kan lese mer om i min nylige dybdeartikkel). Dette var klokker som ble gitt til piloter og crew på de tidlige flyvningene over Nordpolen og dette eksemplaret kommer i tillegg med full proveniens til SAS-piloten Ludvig «Ludde» Lindgren (1918-2005).


ANNONSE


Klokken ser ut til å være helt korrekt – og dersom 34,5 millimeter ikke blir for smått kan du sikre deg en godbit med knytninger til både Gerald Genta og skandinavisk luftfartshistorie. Estimatet er satt til 80 – 120.000 svenske kroner.

Mer info og alle objektene finner du på bukowskis.com.


ANNONSE