Leses nå
Certina lanserer DS Chronograph Automatic 1968

Certina lanserer DS Chronograph Automatic 1968

  • En ny kronograf inspirert av 60-tallets Certina Argonaut.
  • Puteformet kasse i ubehandlet eller svart PVD-behandlet rustfritt stål.
  • Tilgjengelig fra juli med veiledende pris rett i overkant av 21.000 kroner.

De seneste årene har Certina hatt stor suksess med moderne gjenskapninger av historiske klokker fra eget arkiv. Spesielt dykkerklokkene DS PH200M og DS Super PH500M har tilført merket litt velkommen sex appeal, og fått det til å rykke i kjøpefoten selv hos entusiaster som vanligvis ikke drar kortet på en Certina.

Podcast: Dykkerklokker, kreativ reklame og Swatch Group fra innsiden – med Marc Aellen, CEO i Certina

DS Chronograph Automatic 1968 bygger videre på den etter hvert velprøvde suksessformelen.. Denne gangen er det snakk om en dykkerkronograf, som er sterkt inspirert av Certina Argonaut Chrono 200M (ref. 8401 002) fra 1968 (se nederst i artikkelen for «side om side»-bilde).

Puteformet kasse av rustfritt stål, «bi-compax» layout og svart tallskive med orange detaljer – likhetene med originalen er påfallende. Men som tidligere har ikke Certina kopiert hver minste detalj, men i stedet tatt seg visse friheter. Spesielt er verdt å merke seg er endringen i dimensjonene, hvor 60-tallsmodellen målte 38 x 42 mm, mot nykommerens 43,5 x 43,5 mm.

Den puteformede kassen har korte remfester.

Certina har også laget en alternativ variant med svart PVD-belagt kasse, som bryter enda mer med inspirasjonskilden. Begge versjonene er vannresistente til 200 meter, og har ripesikkert safirglass i front og baklokk. Bezelen har også et innlegg av samme materiale.

Urverket er produsert av søskenselskapet ETA.

Mens den originale ref. 8401 002 ble drevet av Certina kaliber 29-053 (Valjoux 23), er den nye dykkerkronografen utstyrt med ETA A05.H31. Urverket er en slektning av ETA 7753, men har tekniske oppgraderinger som balansefjær av silisium og 60 timers gangreserve.

DS Chronograph Automatic 1968 ventes å bli tilgjengelig fra juli. Den veiledende prisen er satt til 21.290 kroner for naturell stål, mens den PVD-belagte versjonen er noen hundrelapper dyrere med en listepris på 21.790 kroner.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!