Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Certina DS PH200M

Certina DS PH200M

Entusiastfavoritten oppgraderes med safirglass, keramisk bezel og Nivachron.

De seneste par årene har vi sett et velkomment taktomslag hos Certina. I fjor overrasket merket stort med lanseringen av DS-1 Big Date, som er utstyrt med en ny antimagnetisk Nivachron-spiral. Tidligere i år fant teknologien veien til dykkerklokken DS Super PH500M, som er inspirert av kultklassikeren DS-2 PH500M fra slutten av 60-tallet.

Nå oppgraderes dykkerklokken DS PH200M, som ved lanseringen i 2018 var starten på det «nye» Certina. Den to år gamle modellen er sterkt inspirert av den opprinnelige DS PH200M fra 1967, og ble presentert som en feiring av merkets 130-årsjubileum. Et vellykket design og en sympatisk pris gjorde at klokken raskt ble en entusiastfavoritt her hjemme.

DS PH200M (2020). (Foto: Certina)

Selv om grunndesignet er inntakt byr nylanseringen på flere interessante forbedringer. Akryglasset er erstattet med et buet safirglass. Bezelet er oppgradert fra aluminium til teknisk keramikk, og har nå en krummet form som minner om et klassisk dykkerbezel av glass. Fargepaletten er endret til mørkeblå gull og hvitt, og forfriskende fritt for antydninger til gulnet «fauxtina».

Utgaven fra 2018 hadde et tradisjonelt fast baklokk utsmykket med Certina-skilpadden. Nye DS PH200M er derimot utstyrt med safirglass i baklokket, som gir innsyn til et oppgradert urverk. ETA Powermatic 80.611 er utstyrt med spiral av titanlegeringen Nivachron, som kombinerer tradisjonelle karakteristikker med gode antimagnetiske egenskaper. Med 80 timer er gangreserven uendret.

Ved lansering er DS PH200M presentert med matchende mørkeblå natorem, men både lærrem og mesh-lenke skal bli tilgjengelig. I følge Certina vil også varianter med svart skive og bezel – inkludert muligheten for svart PVD-behandlet kasse – også dukke opp.

Keramisk bezel med gravert minuttskala. (Foto: Certina)

Førsteinntrykk

I mine øyne har DS PH200M ikke vært «broke», men Certina har likevel gått for «fix it» – og det kun to år etter lansering. Resultatet er imidlertid en fryd for både hjertet og hodet. Klokken fremstår som mer voksen og raffinert, hvor spesielt det nye bezelet hever designet til et høyere nivå. Sett i lys av størrelsen, proporsjonene, sverdviserne og den store kronen, har Certina skapt en slags «Fifty Fathoms light».

Oppgraderingene har selvsagt ikke vært gratis. Den ny utgaven av DS PH200M hever startprisen fra 7.390 til 9.290 kroner. På papiret fremstår prisen som høy i Certina-sammenheng, men må definitivt sees i kontekst med en historisk svak krone, samt et merke på vei opp.

Fremfor «same shit, new wrapping» tilbyr Certina et åpenbart løft i spesifikasjoner og opplevd kvalitet. Det oppleves som en svært entusiastvennlig og ærlig måte å gjennomføre en klassereise fra den den høyere innstegsklassen til den lavere mellomklassen på. Alt i alt fremstår nye DS PH200M som et av de mest interessante kjøpene i prisklassen under 10.000 kroner.

Fakta og pris

Modell: Certina DS PH200M
Diameter: 42,8 mm
Tykkelse: 11,9 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 20 bar (200 m)

Urverk: Powermatic 80.611 (ETA)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Gangreserve: 80 timer
Detaljer: Spiral av Nivachron

Rem: Blå natorem

Veiledende pris: 9.290 kroner
Tilgjengelighet: Juni/juli 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på certina.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!