Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Certina DS Super PH500M Special Edition

Certina DS Super PH500M Special Edition

En fargesterk dykkerklokke med solide spesifikasjoner.

Certina har i mange år hatt stålkontroll på kvaliteten, men designet har ofte vært av den litt trauste sorten. Med introduksjonen av den vintage-inspirerte dykkerklokken DS PH200M i 2018, begynte vi imidlertid å se konturene av et friskere og mer offensivt Certina. I fjor klinket det sveitsiske merket til med DS-1 Big Date 60th Anniversary, som overrasket stort med ny urverk-teknologi på innsiden. Og mer moro skal det bli, for årets første nyhet fra Certina kombinererer sentrale elementer ved begge.

DS Super PH500M Special Edition en dykkerklokke i retrostil (som DS PH200M), utstyrt med seneste generasjon Powermatic 80 med spiral av Nivachron (som DS-1 Big Date). Certina peker selv på inspirasjon fra kultklassikeren DS-2 Super PH500M, som på slutten av 60-tallet ble benyttet i undervannseksperimentet Tektite. Årets lansering er imidlertid ingen relansering, men er mer å anse som en moderne nytolkning av Certinas samleverdige dykkerklokker fra 60- og 70-tallet.

Certina DS Super PH500M Special Edition. (Foto: Certina)

Selv syns jeg at det virkelig funker, og bak safirglasset er den orange urskiven et umiddelbart blikkfang. Den spreke fargen er omgitt av et svart dykkerbezel, som funksjonsmessig er tro mot den historiske inspirasjonskilden. Ikke overraskende kan det kun dreies i én retning, men bezelet vil heller ikke bevege seg før det trykkes lett ned.

Kassen har en diameter på 43 mm, som ideelt sett kanskje skulle vært en smule mindre. Likevel – designet oser «sommerklokke», og for en slik type klokke er litt størrelse kanskje ikke å forakte. Spesifikasjonsmessig leker ikke Certina butikk, og ISO 6425-standarden for profesjonelle dykkerklokker innfris med glans. Modellnavnet er slettes ikke et markedsføringstriks, men gjenspeiler en reell vannresistens på 500 meter.

Logoen til VDST er å finne på baklokket. (Foto: Certina)

DS Super PH500M Special Edition lanseres i partnerskap med VDST (Verband Deutscher Sporttaucher), og det tyske sportsdykkerforbundets logo er inngravert på baklokket. Innenfor metallet jobber det ETA-produserte Powermatic 80.611, som er utstyrt med en spiral av titan-legeringen Nivachron. Materialet har gode antimagnetiske egenskaper, og ble utviklet av søskenselskapet Nivarox og Audemars Piguet (Ja, nettopp – les mer om dette her).

Et sprekt ytre og sterke tekniske spesifikasjoner, utgjør en pakke som brått kan få Certina inn på ønskelisten til selv viderekomne entusiaster. Med veiledende pris på under 9.000 kroner, kan den orange sjarmøren gjøre livet surt for konkurrentene i den lavere mellomklassen. For undertegnede er det ikke helt utenkelig at DS Super PH500M kan bli en skikkelig salgssuksess. «Special Edition» tror jeg for øvrig er et hint om at en mindre fargesprakende kanskje vil dukke opp senere i år.

En ny salgssukesss? Det vil tiden vise. (Foto: Certina)

Fakta og pris

Modell: Certina DS Super PH500M
Diameter: 43 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 500 m

Urverk: Powermatic 80.611
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; dato
Gangreserve: 80 timer
Ekstra: Spiral av Nivachron

Rem: Gummi, dykkerforlengelse

Veiledende pris: 8.690 kroner
Tilgjengelighet: Ventes i juni

Mer informasjon er tilgjengelig på certina.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!