Leses nå
Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec Black

Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec Black

Endelig en Patravi ScubaTec som treffer med det ytre designet!

Fokuset på miljø og bærekraft er i vinden som aldri før – og med det stadig flere produsenters støtte til organisasjoner med slikt arbeid på agendaen. Blant produsentene av dykkerklokker har disse initiativene gjerne fokusert på nettopp havet, og for Carl F. Bucherer gjennom et samarbeid med «Manta Trust». En organisasjon som arbeider for forskning og ivaretakelse av havområder hvor rokker eller skater, som Djevelrokken, har sitt naturlige habitat.

Patravi ScubaTec er selskapets røffeste dykker og i tillegg til en rekke (mer eller mindre vellykkede) utgaver i standardkolleksjonen har samarbeidet med Manta Trust tidligere resultert i to spesialutgaver. Begge disse har hatt den utrydningstruede arten som en del av skivens design. Med fare for å kritisere et godt initiativ syns jeg nok selv at dette rotet til mer enn det pyntet opp, men det er også de klokkene som kanskje er visuelt nærmest denne nykommeren.

Patravi ScubaTec Black. (Foto: Carl F. Bucherer)

Patravi ScubaTec Black er imidlertid ikke en Manta Trust-utgave, selv om fiskearten utgjør dekoreringen på baklokket. Det betyr det normale bølgemønsteret som bakteppe på den sorte skiven – og Carl F. Bucherer har valgt å ta det mørke designet helt ut med en svart og grå bezelring og helsvart urkasse. Det funker! Dette er forøvrig den samme 45 millimeter store DLC-behandlede urkassen i titan som vi så på nettopp «Black Manta Special Edition».

Klokkens miljø-alibi finner vi i den sorte remmen som kombinerer gummi med gjenvunnet plast fra PET-flasker, selvsagt hentet opp fra havet. En ren gummirem med ScubaTec-logo er også tilgjengelig.


ANNONSE


Lukket baklokk, dekorert med rokker. (Foto: Carl F. Bucherer)

Som seriøs dykker har man benyttet relativt markante doser blå Super-LumiNova både på visere og timemarkører. Minuttviseren fremheves ekstra, mens time- og sekundviseren har fått dette mot tuppen – i tråd med dykkerfokuset.

Innsiden er kanskje ikke den mest spennende med selskapets versjon av ETA 2824 (kalt CFB 1950.1), men dette er en COSC-sertifisert utgave av en velkjent arbeidshest. Det blir likevel det lille ankepunktet i sin prisklasse, med en gangreserven på beskjedne 38 timer.

Førsteinntrykk

Tidligere utgaver av Patravi ScubaTec har ikke vært blant mine favoritter. Det har i hovedsak vært på grunn av fargevalg som ikke har appellert helt, samt den i overkant voksne størrelsen for mine håndledd. Teknisk utførelse har det imidlertid sjelden vært noe å utsette på.

Patravi ScubaTec Black. (Foto: Carl F. Bucherer)

Patravi ScubaTec Black er langt mer vellykket og fjerner nærmest alle betenkeligheter jeg har hatt mot det ytre designet. Fortsatt er kassen stor, men titan gjør at den nok likevel bærer lett nok til at den kan bli aktuell for flere. Urkassen forøvrig har masse herlige detaljer, kombinasjoner av finisjeringsteknikker og skarpe trekk som passer resten av klokken utmerket. Med en oppgitt vanntetthet til 500 meter bør dette være et alternativ for de som ønsker en «stealth» og voksen dykker, selv om den prismessig legger seg ørlite høyt.

Fakta og pris

Modell: Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec Black
Diameter: 44.6 x 13.45 mm
Materiale: Titan, DLC-behandlet; Keramisk bezelinnlegg
Vannresistens: 50 bar (500 meter)

Urverk: CFB 1950.1 (Basert på ETA 2824)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 38 timer

Rem: Kombinert gummi/gjenvunnet plast eller ren gummirem

Veiledende pris: Ca. 74.000 norske kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på carl-f-bucherer.com.


ANNONSE