Leses nå
Bucherer kjøper den danske klokkeforhandleren Klarlund

Bucherer kjøper den danske klokkeforhandleren Klarlund

Den sveitsiske giganten Bucherer fester grepet om København.

Før helgen ble det kjent at den tradisjonsrike ur- og smykkeforretningen Klarlund får nye sveitsiske eiere. Klarlund driver to butikker og serviceverksted i København, og leverte et overskudd på 37 millioner DKK forrige regnskapsår.

Dette skriver den danske avisen Børsen, som først omtalte saken.

Sveitsisk kjøper med dype lommer

Kjøperen er sveitsiske Bucherer Group, som fra før har 36 butikker i Europa inkludert klokkeavdelingen hos Illum i København. Gruppen opererer også 32 butikker i det amerikanske markedet under navnet Tourneau, og eier dessuten klokkemerket Carl F. Bucherer.

Bucherers klokkeavdeling hos Illum.

Tidligere i denne måneden gjorde Bucherer seg også bemerket som første og foreløpig eneste partner for det nye programmet Rolex Certified Pre-Owned. Fra før har den sveitsiske giganten et samarbeid rundt CPO med auksjonshuset Sotheby’s.


ANNONSE


Selgeren av Klarlund er den profilerte danske Pitzner-familien, som har eid selskapet siden 1989. Klarlund har i dag rundt 70 ansatte fordelt på butikkene i Østergade og Axel Towers, og driver også Nordens største sertifiserte serviceverksted for klokker.

De finansielle detaljene rundt transaksjonen er ukjent, men overtakelsen skal formelt tre i kraft i januar 2023.

Klar for kamp

Samtidig som Bucherer nå øker sin eksponering i København har en annen formidabel aktør trådt inn i den danske hovedstaden.

I september åpnet egne merkebutikker for Omega og Breitling, hvor britiske Watches of Switzerland står bak. Samme aktør driver butikkene til de to merkene i Stockholm, og er for tiden i gang med å etablere en egen butikk for TAG Heuer.

I København er det duket for oppgjør mellom to europeiske klokkegiganter, og det store spørsmålet nå er hvor lang tid det vil gå før også Norge blir involvert.


ANNONSE