Leses nå
Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique

Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique

En liten sniktitt på den «nye» Breguet Classique Tourbillon extra-plat automatique ref. 5377 var allerede mulig under Baselworld 2013, men først i år er modellen gjort tilgjengelig for kjøpere og forhandlere.

Til tross av et nokså tradisjonelt ytre – og flere lett gjenkjennelige Breguet-karakteristikker – byr uret på en rekke horologiske innovasjoner.


ANNONSE


Urverket – et selvtrekkende mekanisk kaliber 581DR – er utstyrt med en balansefjær (balance spring) i det ikke-magnetiske materialet silisium, mens gangen (escapement) er produsert av silisium og ikke-magnetisk stål. Den ikke-sentrerte tourbillonen har et bur i titan som er beskyttet av en rekke patenter.

Frekvensen er på hele 4 Hertz, noe som regnes som høyt for et urverk med tourbilon, men gangreserven er samtidig på hele 90 timer.

Det automatiske opptrekket skjer ved bevegelsen til den svært diskré rotor som er plassert rundt broene og mot kanten hvor urverket møter urkassen.

Urets tykkelse er derfor så lav som 7 millimeter – noe som er oppsiktsvekkende slankt gitt at vi har med en modell med selvtrekkende urverk og tourbillon å gjøre.

Modellen er tilgjengelig med en urkasse i platina eller roségull og 42 millimeter i diameter. Urskiven er i 18 karats gull med en sølvbelagte detaljer og fire ulike mønstre. De blånerte viserne er klassisk Breguet.

Noen spesifikasjoner:

  • Urkasse: Roségull eller platina, 42 millimeter diameter, safirglass i front og baklokk.
  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk kaliber 581DR, 4 Hertz frekvens, 90 timer gangreserve, tourbillon (med sekundvisning), timer, minutter, gangreserveindikator.
  • Lenke/rem: Skinnrem med trippelbladet foldespenne.

Listepris: CHF 146.000 (roségull) eller CHF 160.000 (platina).


ANNONSE


View Comments (35)

Leave a Reply

Your email address will not be published.