Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Bilderapport: Glashütte Original-utstilling hos Thune

Bilderapport: Glashütte Original-utstilling hos Thune

Det er snart to år siden flyttet Thune inn i sin nye Flagship Store i Stortingsgaten 6 i Oslo. Flyttet markerte også en større satsning på luksuriøse klokker, fra den over 150 år gamle forhandleren. Entusiastmerket Girard-Perregaux ble endelig hentet tilbake til Norge, og i fjor kom kritikerroste NOMOS Glashütte på plass i søsterbutikken Thune Aker Brygge. For ikke å snakke om Glashütte Original, som når har vært å finne i Thune Stortingsgaten i litt over ett år.

glashuette-original-thune-06164

Glashütte Original har i flere år vært en av de merkene jeg følger litt ekstra godt med på. Rent estetisk har merket en unik karakter, og de in-house-produserte urverkene er alltid et vakkert skue. Jeg oppfatter også merket som ærlig – bortimot strippet for «markedsførings-bullshit», hvor fokus heller ligger på å stadig forbedre klokkene, samt styrke sin rolle som et ekte manufaktur. Riktignok tilhører merket de høyere prisklassene, men mange mener fortsatt at Glashütte Original er et av få merker hvor man fortsatt får veldig mye klokke for pengene.

glashuette-original-thune-06177

Nylig ble flere av Glashütte Original sine lekreste kreasjoner fløyet inn fra Tyskland, for en utstilling hos Thune Stortingsgaten. På plass er et forholdsvis bredt og representativt utvalg av kolleksjonen på plass, med flere godbiter for klokkeinteresserte. Det gir gode muligheter til å stifte litt nærmere bekjentskap til merket.

glashuette-original-thune-06081
Fjorårets nyhet: Glashütte Original Senator Excellence i rødt gull.

For enkelte vil det trolig være interessant å se samtlige varianter av fjorårets nye Senator Excellence, som jeg for øvrig har skrevet detaljert om her. Klokken byr på den nyeste generasjonen urverk fra merket, «kaliber 36», og er svært betydningsfull for Glashütte Original fremover.

glashuette-original-thune-06088
Glashütte Original Senator Cosmopolite.

Det er også mulig å ta en nærmere kikk på råtassen Senator Cosmopolite, som er noe av det mest kompliserte det Glashütte-baserte manufakturet har å by på. Klokken  gjør det mulig å følge to tidssoner samtidig, hvor tidssone-hjulet gir valget mellom 36 tidssoner indikert med offisiell IATA-kode. Et fascinerende stykke finmekanikk, som ikke bare er til pynt.

glashuette-original-thune-06114
Glashütte Original Seventies Panorama Date.

Utstillingen varer frem til 26. februar, og er en ypperlig mulighet for alle nysgjerrig til å ta en nærmere kikk på noen av Glashütte Original sine mest interessante klokker.

Thune Stortingsgaten (thune.no), Stortingsgaten 6.
Åpningstider: man-fre 10-18, tor 10-19, lør 10-17.