Leses nå
Bell & Ross lanserer BR 03-92 «Red Radar Ceramic»

Bell & Ross lanserer BR 03-92 «Red Radar Ceramic»

Selskapets kanskje kuleste klokke er tilbake i ny (og mindre) utgave.

Cockpit-inspirerte klokker og Bell & Ross går sammen som hånd i hanske. Det franske selskapet har bygd seg opp en etter hvert velvoksen portefølje, hvor brorparten av klokkene på usjenert måte appellerer til alle oss med en jagerpilot i magen.

Nye Red Radar leveres med to ulike remmer. Bilde: Bell & Ross

Gjennom de siste ti-tolv årene har det imidlertid kommet to gode håndfuller klokker som har tatt jagerflyinspirasjonen enda lengre enn basekolleksjonen, herunder min personlige favoritt – den originale «Red Radar» fra 2011. En klokke som kanskje først og fremst fanget min oppmerksomhet for sin trolig utilsiktede (men for meg nostalgiske) kobling med strategispillet Red Alert fra min ungdom, men som også bød på en litt bemerkelsesverdig tidsvisning.

Nytt kassemateriale og størrelse

Mens originalen var plassert i selskapets 01-92-kasse, kommer nyheten i langt mer beskjedne (og dermed mer håndterlige) 03-92-kasse. Bell & Ross har også valgt å bytte ut den PVD-belagte stålkassen med sort keramikk. Den trenden har vi har sett stadig oftere fra selskapet, herunder på fjorårslanseringen Bell & Ross BR 03-92 HUD. Det betyr en sortfarge som ikke slites bort eller får riper, samt lavere vekt.

Nyheten byr på en ny tolkning av den radarinspirerte tidsvisningen. Bilde: Bell & Ross

På 2011-utgaven brukte Bell & Ross tre konsentriske skiver/disker som sirkulerte uavhengige av hverandre. Disse var påført avtagende rød farge, som gjorde at tidsvisningen minnet om nettopp en konvensjonell radar.

Hovedkonseptet videreføres i nylanseringen, men i lett endret form. Fortsatt brukes roterende disker for time- og minuttvisningen, men nå med to røde fly som gjør jobben som visere. I tillegg har man valgt en konvensjonell sekundviser (også den rød for anledningen) fra senter. Radareffekten komplementeres av et safirglass med rødt antirefleks-belegg, samt røde markeringer. Selskapet selv trekker frem (også for denne utgaven) at utfordringen først og fremst har vært å lage de roterende diskene lette nok til å ikke påvirke tidsvisningen og gangreserven.


ANNONSE


Red Radar Ceramics komponenter. Bilde: Bell & Ross

De to flyene har også en gjennomtenkt plassering, slik at jagerflyet (minuttene) beveger seg raskere enn passasjerflyet (timene), mens den røde sekundviseren for anledningen gjør jobben med å imitere den ikoniske radarsveipingen. Det hele drives frem av et Sellita-basert urverk på innsiden, som leverer normale 38 timer gangreserve.

Førsteinntrykk

Nye Red Radar Ceramic viderefører arven etter sin bølletøffe og uvanlige forgjenger på en god måte. Riktignok syns jeg nok originalen byr på enda litt mer x-faktor enn nyheten, men bruken av fly gjør samtidig tidsavlesningen hakket enklere enn forrige radarutgave. Også reduksjonen i størrelse er velkommen, i det minste for undertegnedes håndledd.

Bell & Ross selv hevder at de 999 eksemplarene av 01-92 Red Radar er en av selskapets største salgssuksesser noensinne. Jeg tror nykomlingen, som også kommer i samme relativt lave antall, vil vise seg å bli en like stor publikumshit. En pris som trolig havner rett over 40.000 norske kroner kan kanskje bremse salgsfesten noe, men jeg nekter å tro at dette blir noen hyllevarmer.

Fakta og pris

Bell & Ross BR 03-92 Red Radar Ceramic
BR0392-RRDR-CE/SRB

Les også...

Diameter: 42 mm
Kassemateriale: Keramikk
Urskive: Sort
Glass: Safir (med rød AR-coating)
Vannresistens: 100 meter
Rem: Gummirem og syntetisk tøyrem

Urverk: BR-CAL.302 (Sellita SW300)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 38 timer

Tilgjengelighet: 999 eksemplarer
Veiledende pris: 3.900 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på bellross.com.