Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra

Jon Henrik Haraldsen

Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Dersom du spør en klokkeentusiast om å linke armbåndsur opp mot andre temaer, vil det trolig ikke ta lang tid før «biler» dukker opp i samtalen. Funksjonsmessig har klokker, og særskilt kronografen («stoppeklokken»), hatt en vesentlig rolle som tidtaker i motorsport. Ser man på de tekniske egenskapene, kan klokker og biler også sies å ha en del fellestrekk: Begge er mekaniske og har et stort innslag av teknologi og innovasjon. Begge appellerer også – om det er lov å si det – primært til menn.

baume-mercier-capeland-cobra-6

Sveitsiske Baume & Mercier ønsker nå å fokusere på linken mellom biler og ur, og presenterer nå sitt nye partnerskap med Carroll Shelby Company. Resultatet er den nye Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra, som forener inspirasjon fra en av Baume & Mercier sine historiske monopusher-kronografer fra 1948, med noen gjennomtenkte nikk til Carroll Shelby og den legendariske bilmodellen Shelby 427 Cobra.

baume-mercier-capeland-cobra-5

Capeland Shelby Cobra lanseres i rødt gull eller stål, og har fått en nokså generøs urkasse, som måler 44 mm i diameter. Urskiven er i «Guardsman Blue»-racingfarge hentet fra Shelby Cobra, og har i tillegg fått klassiske transparente doble racingstriper. Den ikoniske Cobra-logoen er å finne på motvektssiden av sekundviseren, mens time- og minuttviseren skal sende tankene til Cobra-modellens ratt. Kronograf-tellerne er på sin side inspirert av klassiske dashbordinstrumenter.

baume-mercier-capeland-cobra-3

Vender vi uret rundt, finner blikket raskt en safirkrystall dekorert med Carroll Shelby sin personlige signatur. Under baklokket kan man skimte et selvtrekkende mekanisk kronograf-urverk fra La Joux Perret. Verket byr for øvrig på en flyback-funksjon.

Den nye Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra er begrenset til 1965 eksemplarer i stål, mens utgaven i rødt gull kun er tilgjengelig i 98 eksemplarer på verdensbasis. Begge variantene er utstyrt med rem i alligatorskinn med kontrastsøm.

Norsk veilledende pris er 39.950 kroner for utgaven i stål, mens du må ut med 169.750 kroner for varianten i massivt rødt gull. Mer informasjon om Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra finnes på merkets hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.