Leses nå
Baume & Mercier utvider Clifton Baumatic-kolleksjonen

Baume & Mercier utvider Clifton Baumatic-kolleksjonen

Baume & Mercier retter oppmerksomheten mot klassiske komplikasjoner.

Før den digitale utgaven av Watches & Wonders åpner i morgen kl. 12, presenterer Baume & Mercier flere nyheter i Clifton Baumatic-familien. Kolleksjonen har vært i katalogene siden 2018, og har peilet ut en ny og spennende vei for det tradisjonsrike merket. Dersom du ikke er kjent med Baumatic fra tidligere, er vår omtale av Clifton Baumatic absolutt abefalt lesning.

Med grunmodellene allerede på plass er kolleksjonens naturlige neste steg å trekke litt oppover. Flere av årets nye modeller byr derfor på komplikasjoner – men utelukkende av den praktiske sorten.

Baumatic Day-Date Moon-Phase

Tidligere denne uken skrev jeg om den nye Clifton Baumatic Day-Date Moon-Phase i rødt gull. I artikkelen ble det spådd at en referanse i stål trolig er rett rundt hjørnet, og allerede nå er den her. Klokken er identisk med utgaven i gull, med den samme grågraderte urskiven.

Urverket er Baume & Merciers Baumatic BM14 1975 AC2, som har en gangreserve på hele fem dager. Den veiledende priser er satt til 51.650 kroner, som gjør den langt mer aktuell for et bredere publikum enn gullversjonen til 132.660 kroner. I følge Baume & Mercier ventes klokkene i butikkene i oktober.


ANNONSE


Clifton Baumatic Day-Date Moon-Phase i stål. (Foto: Baume & Mercier)

Baumatic Moon-Phase Date

Baumatic Moon-Phase Date er et halvt knepp mindre komplisert, men byr på både månefaseindikator og dato. Skiven har en hvit porselen-aktig finisj, som resulterer i et elegant og klassisk uttrykk. Størrelsesmessig har Baumatic Moon-Phase Date samme mål som storebroren med grå urskive. Diameteren er 42 mm, mens tykkelsen er oppgitt til 13,2 mm.

Klokken er dermed ikke eksepsjonelt slankt, men dette forklares av det modulære urverket – et Baumatic BM14 1975 AC1 med fem dagers gangreserve. Baumatic Moon-Phase Date leveres utlukkene i stål, og har en veiledende pris på 45.900 kroner med rem og 47.800 kroner på lenke. Begge referansene forventes å være på plass hos forhandlerne i oktober.

Clifton Baumatic Moon-Phase Date i stål. (Foto: Baume & Mercier)

Baumatic COSC

Baume & Mercier introduserer også flere varianter av den COSC-sertifiserte basismodellen. Baumatic COSC blir nå tilgjengelig med grågradert urskive, i utførelsene stål/rem, stål/lenke og massivt rødt gull. I tillegg introduseres en variant med hvit urskive, med delgull kasse og lenke. Samtlige drives av Baume & Merciers Baumatic BM13 1975A COSC med fem dagers gangreserve.

De veiledende prisene er henholdsvis 33.400 (stål), 35.050 (stål/lenke), 51.650 (delgull) og 80.500 kroner (gull). Delgull-varianten skal allerede være på plass hos merkets forhandlere, mens de øvrige utgavene ventes i september og oktober.

Clifton Baumatic COSC i stål med grå urskive. (Foto: Baume & Mercier)

Baumatic Perpetual Calendar

Toppmodellen med evighetskalender presenteres også som en nyhet. Nøyaktig hva som er nytt har vi imidlertid ikke helt klart å nøste opp i, for denne klokken ble også vist frem i fjor. Vi registrerer imidlertid at urverket nå er omtalt som Baumatic BM13 1975 AC2 – mot fjorårets BM13 1975 AC1. Sannsynligvis er det snakk om en oppdatering av den tekniske sorten, som kan forventes å være mot det bedre.

Oppdatering 25.04: I følge teknisk leder hos Baume & Mercier, har nye kaliber BM13 1975 AC2 en ferromagnetisk balansefjær, og verksring med kjerne av krom for å beskytte mot magnetiske felt (Faradays bur).

Clifton Baumatic Perpetual Calendar skal leveres i august, og den veiledende prisen er satt til 287.500 kroner.

Clifton Baumatic Perpetual Calendar. (Foto: Baume & Mercier)

Førsteinntrykk

Det er vanskelig å ikke like det vi nå ser fra Baume & Mercier. Posisjonen som Richemonts merke i den øvre mellomklassen, innebærer en ekstremt tøff konkurranse om kjøpernes gunst. Med konkurrenter som Longines, Tudor og TAG Heuer, kan hvert feiltrinn få store konsekvenser.

Baumatic med fem dagers gangreserve er base for alle de nye referansene. (Foto: Baume & Mercier)

Med det eksklusive fem-dagers-verket fremstår nå Clifton Baumatic som et svært attraktivt alternativ i en ellers tett befolket prisklasse. Designspråket balanserer mellom moderne og klassisk, og minner litt om søskenmerkene IWC og Jaeger-LeCoultre. I realiteten er kanskje de primære konkurrentene nettopp klokker i den høyere prisklassen.

Men er steget «opp» verdt prisen? Med årets nyheter er dette kanskje et vanskeligere spørsmål å besvare enn noensinne.

Mer informasjon om de nye Clifton Baumatic er tilgjenglig på baume-et-mercier.com.


ANNONSE