Leses nå
Baume & Mercier Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase

Baume & Mercier Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase

En lekkerbisken i gull som ypper med storebrødrene.

Etter den overraskende lanseringen av Clifton Baumatic i 2018 (se vår omtale her), har Baume & Mercier fått ny vind i seilene. Allerede før den digitale utgaven av Watches & Wonders åpner for allmenheten førstkommende lørdag, har det sveitiske merket trukket sløret av en helt ny modell for året.

Nye Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase er en svært interessant utvidelse av Clifton Baumatic-kolleksjonen. For et merket som primært er fokusert på mellomklassen, er modellen overraskende «high-end». Basert på et nytt «in-house» urverk basert på Baumatic-plattformen, klinker Baume & Mercier til med visning av dag, dato og månefase, huset i en 42 mm kasse i massivt rødt gull.

Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase. (Foto: Baume & Mercier)

Det er ikke bare spesifikasjonene som befinner seg på et høyere nivå enn vanlig. Estetikken er tydelig i tråd med Baume & Merciers eksisterende Clifton Baumatic-referanser, men designet lukter nå enda mer av både Jaeger-LeCoultre Master og IWC Portugieser. Med det mener jeg ikke at det er en kopi, men at Baume & Mercier virker inspirert av storebrødrenes stilsikre tilnærming til moderne tolkninger av klassiske dressklokker.

Baumatic BM14 1975 AC2 beskrives som «in-house», men jeg tipper det er en sannhet med noen modifikasjoner. Urverket later til å ha et modulært design, hvor sannsynligvis det meste er produsert hos Richemonts egen urverksprodusent, Valfleurier. Det er imidlertid ikke bare hos Richemont at begrepet «in-house» brukes noe flytende, og urverkets opphav bør ikke være noen dealbreaker. For en fabrikk som både leverer til navn som IWC og Panerai, er det neppe noe å si på den reelle kvaliteten.


ANNONSE


Baksiden med Baumatic BM14 1975 AC2. (Foto: Baume & Mercier)

Førsteinntrykk

Nykommeren fra Baume & Mercier er en lekker sak med mye personlighet. Designet representerer en retning som føles riktig for merket, og bærer preg av velkommen optimisme. Med en pris på over 130.000 kroner har modellen imidlertid et nokså begrenset publikum. Det er likevel ikke så viktig, for jeg antar en utgave i stål er nært forestående.

Med et ytre av stål og en triveligere pris, kan Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase fort vise seg å bli en interessant utfordrer. En klokke som potensielt kan gå selv de noe mer prestisjetunge storebrødrene i næringen.

Fakta og pris

Modell: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day-Date Moon Phase, ref. 10547
Diameter: 42 mm
Tykkelse: 12,95 mm
Materiale: Rødt gull
Vannresistens: 5 ATM (cirka 50 meter)

Les også...

Urverk: Baumatic BM14 1975 AC2
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dag, dato, månefase
Frekvens: 28.800 vph (4 Hertz)
Gangreserve: 120 timer (5 dager)

Rem: Blå alligator med hurtigskift-baretter

Veiledende pris: 132.660
Tilgjengelighet: Fra oktober 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på baume-et-mercier.com.