Leses nå
Baume & Mercier lanserer nye Riviera-modeller

Baume & Mercier lanserer nye Riviera-modeller

Evighetskalender, tidevanns-indikator og skjelettering står på menyen når Baume & Mercier presenterer årets nyheter.

De seneste årene har Riviera vært en formidabel suksess for Baume & Mercier. Førsteutgaven ble lansert i 1973, og var skapt av den anerkjente klokkedesigneren Jean-Claude Gueit. Riviera fulgte Baume gjennom fire tiår, men ble satt på pause i 2010-årene. I 2021 ble imidlertid kolleksjonen relansert i femte generasjon – i god tid før 50-årsjubileet for Riviera i 2023.

For Watches and Wonders 2024 fortsetter Baume & Mercier å bygge videre på Riviera-kolleksjonen, og en håndfull av modellene kan det være verdt å få med seg.

Åpen løsning

Riviera Squelette trekker kolleksjonens grunndesign ny retning, som rent estetisk sender tankene mot klokker som Zenith Defy Skyline Skeleton og Vacheron Constantin Overseas Tourbillon Skeleton. Det er ikke nødvendigvis en dårlig assosiasjon.

Likevel er det noe overraskende at signaturer som Baumatic-verket og tallskiven av safirglass, til fordel for en åpen front hvor grensene mellom urverk og tallskive hviskes ut.


ANNONSE


Ifølge Baume & Mercier er urverket et Sellita AMT2500, som er designet eksklusivt for merket. Den underliggende arkitekturen later imidlertid til å deles med Raymond Weils kaliber RW1212, som også produseres av Sellita. Urverket har en frekvens på 4 Hz (28.800 halvsving per time), og har en gangreserve på 38 timer.

Kassen av rustfritt stål måler 42 mm i diameter, mens tykkelsen er 11,1 mm. Designet følger samme formel som Riviera-kolleksjonen er kjent for. De fire funksjonelle skruene som holder kassen sammen, er for anledningen behandlet med svart ADLC, som matcher både den åpne fronten og urverkets rotor.

Riviera Squelette har fått en veiledende pris på 53.010 kroner, og forventes å bli tilgjengelig i april.

For høyvann og lavvann

Riviera Maréographe ble egentlig forhåndsvis i februar, men vies med rette litt oppmerksomhet under Watches and Wonders. I likhet med Riviera Squelette trekkes kolleksjonen i en ny retning, men etter min mening på en mer naturlig måte.

Som navnet hinter om er nemlig Riviera Maréographe utstyrt med en tidevanns-indikator, som er plassert på nedre del av tallskiven. Komplikasjonen gir brukeren informasjon om når på døgnet det er høyvann og lavvann – et naturfenomen som følger et komplekst samspill mellom gravitasjons- og sentrifugalkreftene fra månen, jorden og solen.

Tidsrommet mellom to høyvann eller to lavvann er cirka 12 timer og 25 minutter, eller det vi kaller et halvt gjennomsnittlig månedøgn. I løpet av denne perioden roterer disken på tallskiven tilsvarende 25 minutter, slik at indikatoren reflekterer det brukeren vil observere i naturen.

Urverket er et Baumatic kaliber BM14-1975AC med fem dagers gangreserve. Mekanikken er huset i en 43 mm kasse av rustfritt stål, som er 12,3 mm tykk.

Veiledende pris for Riviera Maréographe er 61.560 kroner, og modellen er begrenset til 500 eksemplarer på verdensbasis.

Hot i blått

Med Riviera Acier-Titane er vi tilbake i velkjent territorium. Nykommeren er basert på Riviera Baumatic i 42 mm størrelse, hvor kassen av rustfritt stål har fått blå PVD-behandling. Den tolvkantede bezelen er på sin side utført i PVD-behandlet titan, med en stålring i gullfarget PVD på undersiden.

Baklokket er utført i ADLC-behandlet stål, og gir innsyn til et Baumatic kaliber BM13-1975 A. Urverket ble utviklet i samarbeid med søskenselskapet ValFleurier, og har en gangreserve på fem dager.

Riviera Acier-Titane har fått en veiledende pris på 54.150 kroner, og kommer i salg i april.

Fra stål til gull

Riviera Gold er kort og godt en variant av Riviera Baumatic i 39 mm, hvor rustfritt stål er byttet ut med 18 karat rødt gull, og lenken eller remmer er skiftet til svart alligator.

Modellen har en diameter på 39 mm, og er bare 9,6 mm tykk. Også her er urverket et Baumatic kaliber BM13-1975 A, som i tillegg til lang gangreserve byr på høy presisjon og gode antimagnetiske egenskaper. Registreres klokken hos Baume & Mercier utvides dessuten garantien 8 år.

Tallskiven er laget av sotet svart safirglass, som vi også kjenner fra andre Riviera Baumatic-modeller. Safirglass er også å finne i front og baklokk, og vannresistensen er på 50 meter.

Veiledende pris er satt til 233.700 kroner, som sender Riviera Gold opp som en av kolleksjonens dyreste modeller.

Comeback i grått

Fjorårets showstopper fra Baume & Mercier var utvilsomt jubileumsmodellen Riviera Perpetual Calendar, som var begrenset til kun 50 eksemplarer.

Etterspørselen var imidlertid større enn tilbudet, og i år bringes evighetskalenderen tilbake i kolleksjonen. Dessverre er det uten den lakserosa-aktige tallskiven fra jubileumsutgaven, men med børstet mørkegrå skive er også årets modell et vakkert skue.

Kassen er fortsatt utført i rustfritt stål, med Riviera-kolleksjonens velkjente karakteristikker. Diameteren er på 40 mm, mens tykkelsen er 11,8 mm. Med andre ord en forholdsvis slank kasse, tatt evighetskalender og automatisk opptrekk i betraktning.

Urverket er manufakturkaliberet BM13-75 AC2, som består av et Baumatic-baseurverk med fem dagers gangreserve, kombinert med en evighetskalender-modul fra spesialisten Dubois Dépraz. Kalender-komplikasjonen viser dag, dato, måned og skuddår, og er dessuten utstyrt med en månefase-indikator.

Riviera Perpetual Calendar har fått en veiledende pris på 233.700 kroner, blir tilgjengelig denne måneden.


ANNONSE