Leses nå
Møt Baume & Mercier Riviera Baumatic «Moonphases»

Møt Baume & Mercier Riviera Baumatic «Moonphases»

Baume & Mercier bringer månen ned på håndleddet.

Den klassiske månefase-visningen er ikke bare en av de eldste komplikasjonene innen horologien. Den er også en av de aller vakreste.

Ved hjelp av små tannhjul og spesielle komponenter følger komplikasjonen månens syklus, og viser den opplyste delen av himmellegemet slik vi ser det fra jorden. Fra fullmåne til nymåne – nymåne til fullmåne.

En månefase-komplikasjon gjengir månesyklusen slik vi observerer den fra jorden.

Møt Riviera Baumatic «Moonphases»

Nå har månefase-komplikasjonen kommet til de luksuriøse sportsklokkene fra Baume & Mercier. Enten man velger varianten med asurblå eller lysegrå tallskive, har Riviera Baumatic «Moonphases» månen i miniatyr på utstilling bak det ripesikre safirglasset.

Månefase-komplikasjonen er omgitt av en tradisjonell datovisning, som sikrer et symmetrisk uttrykk. Både den asurblå og lysegrå tallskiven fremstår som moderne tolkninger av en klassisk sektor-skive, med ulike farger og overflatebehandlinger.

Begge versjonene av Riviera Baumatic «Moonphases» har en 43 mm kasse av rustfritt stål, med den karakteristiske tolvkantede bezelen og fire eksponerte funksjonelle skruer. Børstet finish og polerte kontraster fremhever linjene og den særegne fasongen. Resultatet er en klokke hvor kvaliteten både kan oppleves med øynene og fingrene.

Femte generasjon

Drar du kjensel på silhuetten tar du ikke feil. Riviera Baumatic «Moonphases» tilhører den femte generasjonen Riviera, som ble lansert i 2021.

Historien om Riviera startet allerede på 1970-tallet, da en håndfull sveitsiske urprodusenter utfordret det etablerte med moderne og luksuriøse sportsklokker av rustfritt stål.

Baume & Mercier Riviera (1973).

Baume & Mercier var en del av den første bølgen, og introduserte Riviera i 1973 – bare ett år etter Audemars Piguets ikoniske Royal Oak, og tre år før Nautilus fra Patek Philippe.

Valget av modellnavnet «Riviera» var ikke tilfeldig, men gjenspeilte at klokken var inspirert av den avslappede, luksuriøse og bekymringsfrie atmosfæren på den franske riviera.

Urverk i høy klasse

På innsiden av Riviera Baumatic «Moonphases» tikker manufakturverket Baumatic BM14-1975A C1, som er utviklet og produsert i samarbeid med søsterselskapet ValFleurier. Med 5 dagers gangreserve, beskyttelse mot magnetisme opptil 1.500 Gauss og en presisjon på -4/+6 sekunder per dag, holder det eksklusive urverket en svært høy standard.

Baksiden har safirglass med innsyn til manufakturverket Baumatic BM14-1975A C1.

Faktisk er Baumatic så bra, at det samme grunndesignet har blitt tatt i bruk av både IWC og Panerai. Derfor bør det heller ikke komme som en overraskelse at Baume & Mercier tilbyr hele 5 års garanti på klokken.

Estetisk har urverket en skjelettert rotor med børstet côtes de Genève finish, mens klobene byr på sirkulært børstet perlage. Selv ytterkanten av verkplaten er dekorert med et stripete mønster.

Skapt for variasjon

I likhet med de øvrige modellene i Riviera-kolleksjonen, er Riviera Baumatic «Moonphases» utstyrt med Baume & Merciers Fast Strap-system. Dette åpner for en voksende verden av valgmuligheter, hvor skifte mellom lenke og remmer skjer raskt og uten behov for verktøy.

Både lenke av rustfritt stål og ulike gummiremmer i forskjellige design og farger er tilgjengelig fra Baume & Mercier. Riviera-kolleksjonen er ganske enkelt noen av merkets mest allsidige klokker – som kan tilpasses til enhver anledning.

Baume & Mercier Riviera Baumatic «Moonphases» 10681 (grå, gummirem) har en veiledende pris på 52.520 kroner, mens 10682 (blå, lenke) koster 54.080 kr.