Leses nå
Riviera Baumatic – den nye luksuriøse sportsklokken fra Baume & Mercier

Riviera Baumatic – den nye luksuriøse sportsklokken fra Baume & Mercier

Den er knøttliten i størrelse, sammenlignet med huset ditt. Den veier en mikrobrøkdel av det bilen din gjør. Likevel forteller klokken din like mye om hvem og hva du er, som boligen, bilen og klærne dine. Man kan si at den er den lille prikken over i-en.

Baume & Mercier Riviera Baumatic er nettopp det. Første gang lansert i 1973 – fortsatt like gjenkjennbar. «Quality, reliability and performance» trenger ingen oversettelse.

Du skjønner det når du har det på hånden.

Arven fra 1973

Historien om Riviera Baumatic starter allerede på 1970-tallet. I en periode da den etablerte klokkeindustrien lenge hadde vært bundet til tradisjonelle koder, utfordret et knippe sveitsiske produsenter status quo med nye luksuriøse sportsklokker markedet ikke hadde sett maken til.

Den første Baume & Mercier Riviera fra 1973. Foto: Baume & Mercier

Robust rustfritt stål ble valgt som råmateriale fremfor mykt edelt metall. Klassiske runde og nette former måtte vike for kanter, vinkler og større dimensjoner. Konvensjonelle remfester ble forkastet til fordel for lenker som gikk i ett med kassen. Tradisjonalistene fnyste, men Baume & Mercier følte at tiden var moden for forandring.

Baume & Mercier tilhører den første bølgen av produsenter som omfavnet konseptet med luksuriøse sportsklokker av rustfritt stål. Den første generasjonen Riviera så dagens lys i 1973 – bare ett år etter introduksjonen av den ikoniske Audemars Piguet Royal Oak, og tre år før lanseringen av Patek Philippe Nautilus.

Et etterlengtet comeback

Baume & Mercier Riviera Baumatic 10616 – 42mm.

Årets nye Riviera Baumatic er ingen blåkopi av forgjengeren fra 70-tallet, men en moderne nytolkning designet for vår samtid. En sporty Baume & Mercier med «wow-faktor» som mange entusiaster har ventet på.

Som den femte generasjonen Riviera videreføres familiens velkjente uttrykk, inkludert karakteristiske elementer som den tolvkantede bezelen. Fire distinkte skruer holder den 42 mm store stålkassen sammen, og demonstrerer at spennende design ikke trenger å gå på bekostning av funksjon.

Den blå utgaven av Riviera Baumatic byr på en vakker harmoni av børstede og polerte flater, som understreker modellens elegante silhuett. Modellen leveres som standard på stållenke av samme høye kvalitet, men egner seg også ypperlig på gummirem (tilgjengelig separat).

I svart ripebestandig ADLC vises Riviera fra en tøffere og mer sporty side, komplettert av en matchende svart gummirem. Med safirglass og 100 meters vannresistens er Riviera Baumatic skapt for en aktiv livsstil, både i bymiljøer og ute i naturen.

Baume & Mercier Riviera Baumatic 10617 – 42mm.

Felles for begge variantene er de spektakulære tallskivene av gjennomsiktig sotet safirglass. En base for de tredimensjonale timemarkørene, og et vindu inn til urverket. I rett lys fremheves også bølgemønsteret på undersiden av glasset, som symboliserer møtet mellom fjell og hav. Totalt er omfanget av raffinerte detaljer på et nivå som vanligvis forbindes med langt høyere prisklasser.

Alle modellene i den nye Riviera-kolleksjonen er utstyrt med Baume & Merciers nye Fast Strap-system, som muliggjør enkelt og verktøyløst skifte mellom ulike remmer og lenke. På sekunder kan klokkene kles opp eller ned avhengig av anledning eller eierens humør.

Kvalitet tvers gjennom

Navnet «Baumatic» gir et hint til kjennere om at høy kvalitet også omfatter det som tikker på innsiden av kassen. Bak safirglasset i baklokket møter blikket et vakkert urverk dekorert med Côtes de Genève, perlage, sandblåsing og speilblank polering.

Baumatic BM13-1975A.

Riviera Baumatic er basert på Baume & Merciers eksklusive Baumatic BM13-1975A, som er utviklet og produsert i samarbeid med søsterselskapet ValFleurier. Innvidde kjenner kanskje den sveitsiske urverkspesialisten som leverandør for øvrige prestisjetunge merker som Panerai, IWC og Cartier.

Det moderne urverket byr på hele 120 timers gangreserve og automatisk opptrekk, samt beskyttelse mot magnetfelt opptil 1.500 Gauss. Gangnøyaktigheten er på -4/+6 sekunder per dag, mens anbefalt serviceintervall er på +5 år.

Oppdag hele Riviera-kolleksjonen

Riviera Baumatic 10616 (blå) er priset til 37.440 kroner veiledende, mens Riviera Baumatic 10617 (svart, ADLC) har en veiledende pris på 40.560 kroner.

Begge variantene av Riviera Baumatic er tilgjengelig nå hos norske autoriserte forhandlere av Baume & Mercier.

Parallelt med flaggskipmodellen Riviera Baumatic tilbyr Baume & Mercier også alternative Riviera-modeller i størrelsene 36 mm og 42 mm, med kvarts- eller mekaniske urverk.

Oppdag hele Riviera-kolleksjonen og finn din nærmest autoriserte forhandler av Baume & Mercier på BAUMATIC.NO.

Følg også @baumeetmerciernordic på Instagram for mer inspirasjon!

Annonsørinnhold produsert av Tidssonen Brand Stories i samarbeid med Baume & Mercier Nordics & Baltics.