Leses nå
Audemars Piguet Royal Oak 15400SR

Audemars Piguet Royal Oak 15400SR


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Den nye Audemars Piguet Royal Oak 15400SR er ikke akkurat årets mest spektakulære lansering, men (re)introduksjonen av en «two-tone» gull/stål Royal Oak er nok likevel en gledelig nyhet for mange. Mens produsenter som Omega og Rolex kontinuerlig tilbyr two-tone-varianter av sine populære modeller, må faktisk hel tilbake til slutten av 70-tallet for å finne en Royal Oak i denne konfigurasjon. Og da snakker vi faktisk om den originale referanse 5402 – Royal Oak Jumbo – som i følge våre venner hos den amerikanske  klokkebloggen Watch Collecting Lifestyle, kun ble produsert 951 eksemplarer i gull/stål.

audemars-piguet-royal-oak-15400sr-2

Sett i kontekst med den historiske bakgrunnen, vil en del kunne finne det noe overraskende at Audemars Piguet valgte å gå for «innstegsmodellen» Royal Oak referanse 15400, fremfor den originale Royal Oak Jumbo sin nærmeste etterkommer, ref. 15202. Men å benytte referanse 15400 kan ha sine fordeler – først og fremst i form av en mer moderne diameter på 41 millimeter (mot 39 mm), men også en hyggeligere pris.

audemars-piguet-royal-oak-15400sr-3


ANNONSE


I hjertet av alle Royal Oak 15400, finner vi det selvtrekkende manufakturkaliberet 3120, som ble introdusert tilbake i 2003. In-house-verket har en gangreserve på 60 timer via kun ett fjærhus, og tikker med en frekvens på 21.600 vph. Rent funksjonelt snakker vi grunnleggende funksjoner som sentral time, minutt og sekundvisning, samt dato. Visuelt er kaliber 3120 en fryd for øyet med sin dekorerte rotor i rødt gull, og det øvrige høye finishnivået vi både kan (og strengt tatt bør forvente) fra et prestisjemerke som Audemars Piguet.

audemars-piguet-royal-oak-15400sr-4

Det er først på utsiden at Royal Oak 15400SR skiller seg fra sine 15400-søsken. Det karakteristiske  oktagonale bezelet, lenke-elementer, krone, visere, indekser og logo, er utført i tidsriktig rødt gull. Effekten er en langt sterkere kontrast mot det kjølige stålet, enn det gule gullet som ble benyttet i  70-tallets Royal Oak. Den hvite urskiven har det tradisjonelle Grand Tapisserie-mønsteret, som etterhvert har blitt en Royal Oak-familiens særtrekk. Til tross for at materialkombinasjonen er «ny», er identiteten som en av urverdenens mest gjenkjennelige ur-modeller 100 prosent inntakt.

audemars-piguet-royal-oak-15400sr-7

På håndleddet sitter Audemars Piguet Royal Oak 15400SR som støpt. Ikke akkurat noen stor overraskelse, for at Royal Oak-modellene har høy bærekomfort, er omtrent en sannhet på lik linje med at en BMW har gode kjøreegenskaper. Metallenken har dessuten en flott børstet finish og en lås som i aller høyeste grad innbyr til tillit. I praksis er vekten heller ikke dramatisk høyere enn den man er kjent med fra utgaven i stål.

Massive gullklokker er fortsatt ikke hverdagskost her til lands, men det virker som at både helgull og delgull har fått en oppsving de siste årene. Audemars Piguet Royal Oak 15400SR bør være en god kandidat for kjøpere som ønsker et ikonisk design og en elegant delgull-klokke som ikke skriker etter (uønsket) oppmerksomhet. Amerikansk listepris er satt til USD 25.600 før avgifter, og du kan lese mer om modellen på merkets hjemmeside.

 


ANNONSE