Leses nå
Audemars Piguet lanserer Royal Oak Concept Tourbillon Spider-Man

Audemars Piguet lanserer Royal Oak Concept Tourbillon Spider-Man

Look out! Here comes the Spider-Man!

Audemars Piguet lager ikke bare noen av verdens vakreste klokker, men mestrer også kunsten å provosere. Kanskje ikke mannen i gaten, men i alle fall klokkeentusiaster med en klar formening om hva som sømmer seg og ikke i horologiens navn.

Royal Oak Offshore i sterke farger? Stort sett greit. Royal Oak Concept med Black Panther sittende skrevs over en flyvende tourbillon? Not so much.

«Spider-Man-klokke»

Nå får en av de mest omdiskuterte lanseringene i 2021 en oppfølger. Audemars Piguet Royal Oak Concept Tourbillon «Spider-Man» bygger videre på merkets samarbeidsavtale med Marvel, og setter bokstavelig talt en ny superhelt i sentrum.

Audemars Piguet Royal Oak Concept Tourbillon «Spider-Man». Bilde: Audemars Piguet © 2023 MARVEL

Like diskré som modellnavnet røper det i klartekst, er Spider-Man å finne i fronten av klokken. Den nær tredimensjonale miniatyren er frest ut av hvitt gull, som senere er gitt tekstur ved hjelp av lasergravering. Siste finish og maling er imidlertid utført for hånd, og er neppe en enkel oppgave. I følge Audemars Piguet kreves det hele 50 timers arbeid å klargjøre én figur.


ANNONSE


Bilde: Audemars Piguet © 2023 MARVEL

Se tvers gjennom

Kassen er laget av titan og har en diameter på nokså ordinære 42 mm. Både bezelen og kronen er laget av svart teknisk keramikk, mens safirglasset i baklokket fremhever klokkens skjeletterte design. I alle fall når klokken er av håndleddet, og lys slipper gjennom fra begge sider.

Kaliber 2974. Bilde: Audemars Piguet © 2023 MARVEL

Sammenlignet med Black Panther-klokken er nemlig designet mer åpent, hvor miniatyren av Spider-Man er det nærmeste man kommer en tradisjonell tallskive. Urverket er Audemars Piguets egenproduserte kaliber 2974 med manuelt opptrekk, som er basert på det eksisterende kaliber 2948. Også denne gangen er det snakk om en tourbillon, men som ikke er flyvende slik som på «Black Panther».

Bilde: Audemars Piguet © 2023 MARVEL

Begrenset antall og heftig pris

I følge Audemars Piguet skal Royal Oak Concept Tourbillon «Spider-Man» kun lages i 250 eksemplarer – samt et unikt eksemplar i hvitt gull hvor temaet er «Black Suit Spider-Man». Sistnevnte skal auksjoneres bort til inntekt for et veldedig formål, mens den «vanlige» spesialmodellen har fått en veiledende pris på 195.000 CHF. Men dagens kurs tilsvarer det omkring 2,38 millioner kroner.

Black Suit Spider-Man kommer bare i ett eksemplar. Bilde: Audemars Piguet © 2023 MARVEL

Selv er jeg hverken skuffet eller overrasket – for dette er noe man kunne sett komme. Audemars Piguet har aldri vært klokkefolkets merke, og har under ledelse av avtroppende CEO, François-Henry Bennahmias, vist en tendens til å spille på lag med det Hollywood-amerikanske, vulgære og stereotypisk nyrike. Klokker for folk som oftere blar i bunker av tusenlapper, enn i bøker som ikke er filmatisert.


ANNONSE