Leses nå
Årets små harde pakker fra Longines

Årets små harde pakker fra Longines

Tre nye klokker fra Longines som fortjener en plass på ønskelisten.

Man kan trygt si at Longines har et spesielt forhold til Norge. Merket var blant de tidligste som leverte sveitsiske armbåndsur i det norske markedet, og har i mange år hatt en sterkt engasjement for vintersport. Da vinter-OL i 1952 ble avholdt i Oslo, var det Longines som hadde det ærefulle oppdraget av å være offisiell tidtaker for lekene.

Med røtter som strekker seg helt tilbake til 1832, mangler det ikke på gode historier – og Longines forstod tidlig viktigheten av å bevare og forvalte egen arv og tradisjoner.

Smak av vintage

Longines Heritage Classic på brun lærrem – veiledende pris 20.790 kroner. Bilde: Tidssonen

Ved Longines-museet i Saint-Imier huses stort og smått fra de snart 190 årene i den sveitsiske klokkeindustrien. På utstilling står blant annet en elegant dressklokke, med beskrivelsen «Stainless steel wristwatch» og datert 1934.

Heritage Classic er en moderne nytolkning av denne klokken. Og i likhet med inspirasjonskilden har klokken en distinkt sektor-skive, med det karakteristiske krysset og oppdelte soner.

Modellen ble opprinnelig lansert med sølvfarget urskive i 2019, men har i år blitt presentert i en alternativ variant med svart og koksgrå skive. Her kombineres den 38,5 mm store kassen av rustfritt stål, med en cognac-farget lærrem eller klassisk «beads of rice» lenke.

På innsiden tikker et mekanisk kaliber L893, som produseres eksklusivt for Longines av søskenselskapet ETA. Et moderne selvtrekkende urverk med balansefjær av antimagnetisk silisium, og en gangreserve på rundt 72 timer. Totalpakken smaker tydelig av vintage, men har samtidig alle fordelene et moderne driftsikkert urverk innebærer.

Entusiastfavoritt i blått

Longines Legend Diver – veiledende pris 24.690 kroner. Bilde: Tidssonen

Helt siden lanseringen i 2007 har Legend Diver vært en favoritt blant klokkeinteresserte verden over. Nøyaktig hvorfor er ikke så vanskelig å forstå: Modellen gjenskaper uttrykket til Longines’ ikoniske «Super-Compressor» dykkerklokker fra 1960-tallet, men representerer samtidig merkets seneste utvikling innen urverk og teknologi.

Årets nye variant av Legend Diver er fortsatt basert på den velkjente suksessformel, men er frisket opp med en lekker blågradert urskive. Klokken leveres på en sporty teksturert lærrem, som matcher den lakkerte urskiven. Den 42 mm store kassen er utført i rustfritt stål, og er vannresistent til 300 meter.

Legend Diver drives også av mikromekanikk produsert av ETA, i form av et Longines kaliber L888.5. Det selvtrekkende urverket er utstyrt med en moderne balansefjær av silisium, og har en gangreserve på hele 72 timer.

Verdt å nevne er også ytterligere to nye smaker av den populære dykkermodellen – Legend Diver i stål med brun skive, samt Legend Diver i bronse med grønn skive.

Pilot-inspirert allrounder

Longines Spirit 42 mm i titan med lenke – veiledende pris 31.590 kroner. Bilde: Tidssonen

Longines Spirit i titan er en ny vri på den kritikerroste Spirit-kolleksjonen fra i fjor. Designet er en moderne tolkning av klassiske pilotklokker, som smelter pionerånd og rike tradisjoner sammen med innovasjon og moderne design.

Den nye varianten i titan har en noe mørkere og varmere fargetone enn søskenmodellene i stål, som resulterer i et mer moderne uttrykk. Kassen har en raffinert kombinasjon av børstet og polert finish, som fremhever designets linjer, kanter og særpreg.

Bruken av titan gir klokken en lavere vekt enn variantene i rustfritt stål, og kassen er tilgjengelig i 40 eller 42 mm diameterstørrelse. Urskiven er antrasittgrå med sandblåst finish, med gullfargede tall, symboler og visere. Resultatet er en sporty allrounder som gjør seg godt både på lenke og rem.

Urverket er et COSC-sertifisert L888.4, som produseres av ETA for Longines. Gangreserven er på cirka 72 timer, og balansefjæren er produsert av silisium.

Longines Legend Diver, Spirit og Heritage Classic. Bilde: Tidssonen

Tre lekre og entusiastvennlige klokker – tre perfekte gavetips til deg selv eller noen man er glad i. Se og kjøp klokkene nå på longines.com!

Annonsørinnhold produsert av TS Brand Stories i samarbeid med Longines.