Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Den fjerde modellen i A. Lange & Söhnes jubileumskolleksjon er avduket.

Allerede i januar ble det klart at 25-årsjubileet til ikoniske Lange 1 kommer til å være en rød tråd gjennom året for A. Lange & Söhne. Hittil har merket lansert jubileumsutgaver av grunnmodellen Lange 1 (omtalt her av oss), Grand Lange 1 Moon Phase og Little Lange 1. Selv om dette er forholdsvis ulike tolkninger av Lange 1-temaet, har fellestrekkene vært kasser i hvitt gull, sølvfarget skive med blå detaljer, blå visere og urverk hvor graveringen har vært fylt med blått. Ikke akkurat en extreme makeover, men smakfullt og verdig.

Nå lanseres også Lange 1-familiens mest kompliserte modell i en egen jubileumsmodell. Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar «25th Anniversary» bygger på Langes avanserte evighetskalender-tourbillon fra 2012, og er en limited edition på kun 25 eksemplarer. Som søsknene i jubileumskolleksjonen er kassen utført i hvitt gull, og de blå detaljene er tilstede både på skivesiden og urverket. Estetisk er familielikheten umiskjennelig.

A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar «25th Anniversary». (Bilde: A. Lange & Söhne).

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar er et prakteksemplar på diskré «stealth wealth», og det gjelder langt på vei også den litt mer pyntede jubileumsutgaven. Visninger av måned skjer vi en roterende ring ytterst på skiven. Retrograd visning av ukedag er plassert på venstre del av skiven, mens indikatoren for gangreserve er integrert i underskiven for tidsvisning. Integrert er også månefaseindikatoren, som er å finne i underskiven for sekunder. Dermed er det typiske Lange 1-uttrykket ivaretatt i imponerende grad.

Det lille vinduet kl. 6 er en indikator for skuddår, og egentlig det eneste hintet om at dette er en kalenderkomplikasjon av den avanserte sorten. Tourbillonen er helt skjult i front, og kan kun observeres gjennom glasset i baklokket. Med fare for å gjenta en etter hvert velbrukt klisjé, er Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar «25th Anniversary» luksus som virkelig hvisker fremfor å rope.

Kaliber L082.1 består av hele 624 deler og er dekorert til Langes skyhøye standard. (Bilde: A. Lange & Söhne).

Spesifikasjoner:

  • Modell: A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar «25th Anniversary» – ref. 720.066.
  • Det ytre: Kasse i hvitt gull – 41,9 mm diameter, 12,2 mm tykkelse – safirglass i front og baklokk, sølvfarget urskive med blå print – blånerte visere – blå alligatorrem med grå kontrastsøm.
  • Det indre: Lange kaliber L082.1, egenprodusert – selvopptrekkende – 50 timer gangreserve – 624 komponenter – tidsvisning med timer, minutter og sekunder, tourbillon med stoppfunksjon – evighetskalender med dobbel dato, ukedag, måned, skuddår, dag/natt-indikator og månefaseindikator.
  • Pris: 335.200 euro – 25 eksemplarer.

Støtte Tidssonen?
Tidssonen tror ikke på betalingsmurer, men på frivillig støtte fra de som har glede av nettstedet. Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her.

Ingen kommentarer

Kommentarfeltet er stengt