Leses nå
Watches & Wonders 2022 – høydepunkter fra TAG Heuer

Watches & Wonders 2022 – høydepunkter fra TAG Heuer

Disse tre klokkene stjal showet hos TAG Heuer.

TAG Heuer ligger ikke akkurat på latsiden. Rundt nyttår utvidet merket retro-inspirerte Autavia-kolleksjonen med tre nye modeller. Og bare noen uker senere, under LVMH Watch Week, ble den splitter nye Aquaracer Professional 200-kolleksjonen presentert.

Likevel var nyheter ikke akkurat noen mangelvare på standen til TAG Heuer under Watches & Wonders 2022, som ble avsluttet tirsdag denne uken. Her er noen av de beste.

Carrera Plasma Tourbillon Nanograph

Den mest oppsiktsvekkende nykommeren er utvilsomt Carrera Plasma – en tourbillon til rundt 5 millioner kroner (ikke endelig bekreftet), hvor den ytre materialbruken er halvparten av moroa.

Den 44 mm store kassen er utført i sandblåst svart anodisert aluminium, satt med 48 laboratorie-dyrkede diamanter (4,2 karat totalt). Men det stopper ikke der, for TAG Heuer har også utstyrt kronen med en 2,5 karat syntetisk diamant. Disse glinser om kapp med tallskiven og underskivene, som er dekket av polykrystallinske diamantplater. Syntetiske diamanter har også funnet veien til indeksene.

Urverket er TAG Heuers egenproduserte og COSC-sertifiserte Heuer02, som er utstyrt med merkets egen balansefjær av karbon (Nanograph). Det ligger i kortene at modellen blir begrenset i antall, men nøyaktig hvor mange sier TAG Heuer foreløpig ingenting om.


ANNONSE


Aquaracer Professional 1000 Superdiver

Er du blant dem som mener at 300 meters vannresistens blir for pinglete, og at TAG Heuers siste «skikkelige» dykkerklokke var Aquagraph fra 2003? Da er denne kanskje for deg.

Aquaracer Professional 1000 Superdiver kommer inn som TAG Heuers aller tøffeste dykkerklokke. Vannresistent til 1.000 meter, fancy kronebeskytter og integrert rektangulær heliumventil. Både kassen og lenken er utført i titan grad 5, som gir en nokså lav vekt på tross av 45 mm diameter og 15,75 mm tykkelse.

Mens de eksisterende Aquaracer-modellene drives av urverk fra Sellita, har TAG Heuer etablert et forhold med en ny leverandør. Bak navnet TH30-00, skjuler det seg et COSC-sertifisert urverk fra Kenissi – manufakturet som er eid av Tudor og Chanel. Vi har ikke fått inspisert urverket på nært hold, men etter sigende skal det dreie seg om en variant av Tudors MT5612.

Produksjonen av Aquaracer Professional 1000 Superdiver starter i slutten av juli, og veiledende pris er satt til 75.150 kroner.

Aquaracer Professional 200 Solargraph

Det nyeste medlemmet av Aquaracer Professional 200-familien er noe mer enn bare en linjeutvidelse. Faktisk er det snakk om den aller første modellen fra TAG Heuer med solcelle-lading.

Les også...

Aquaracer Professional 200 Solargraph er basert på kvartsverket TH50-00, som er levert av den Citizen-eide urverkprodusenten La Joux-Perret. Det er med andre ord snakk om velprøvd Eco-Drive-teknologi, som opprinnelig stammer fra Japan.

I følge TAG Heuer vil klokken være fulladet etter 20 timer sollys, og vil deretter kunne gå i 6 måneder (uten ekstra lading). Drar man ut kronen vil urverket gå i strømsparingsmodus, hvor batteriet først går tomt etter 3,5 år.

Designmessig er klokken utformet i tråd med de eksisterende modellene i kolleksjonen, men har fått en svart DLC-belagt stålkasse på 40 mm, og en bezel av karbonkompositt. TAG Heuer har vært særskilt genereøse med lumen, som både er å finne på visere, indekser og bezel.

Aquaracer Professional 200 Solgraph ventes i oktober, og har fått en veiledende pris på 2.800 euro (norsk pris ikke bekreftet ennå).

Mer informasjon om nyhetene til TAG Heuer er tilgjengelig på tagheuer.com.