Leses nå
TAG Heuer lanserer Aquaracer Professional 200

TAG Heuer lanserer Aquaracer Professional 200

Den nye sportsmodellen sjekker av på flere viktige punkter.

Denne uken arrangeres LVMH Watch Week 2022, en digital klokkeutstilling hvor Bulgari, Hublot, TAG Heuer og Zenith presenterer noen av årets nyheter. Se hele vår dekning av «klokkeuken» her.

I fjor trakk TAG Heuer sløret av den femte generasjonen Aquaracer, med den nye Aquaracer Professional 300. For denne ukens lansering er temaet fortsatt den populære kolleksjonen, men denne gangen dreier det seg ikke om et generasjonsskifte. Derimot lanseres nå en «lillebror» til fjorårets nyhet, med det passende navnet Aquaracer Professional 200.

TAG Heuer er ikke kjent for å være sparsomme med valgmulighetene, og ved lansering tilbys to ulike størrelser, med mekanisk urverk eller kvarts. For oss her på Tidssonen er de mekaniske herremodellene mest relevante – og det er disse to vi nå skal se litt nærmere på.

Viktige forskjeller på detaljnivå

Aquaracer Professional 200 med blå fumé. Bilde: TAG Heuer

Aquaracer Professional 200 det samme designspråket som ble etablert av fjorårets nyhet, og byr dermed på trekk inspirert av TAG Heuers over 40 år med produksjon av dykkerklokker. For til tross for at Aquaracer-navnet debuterte i merkets kataloger i 2004, strekker slektslinjen seg helt tilbake til Heuer Ref. 844 fra 1978.


ANNONSE


Årets nykommer har en mer kompakt diameter på 40 mm, som er 3 mm ned fra Aquaracer Professional 300. Samtidig er også vannresistensen senket fra 300 til 200 meter. For bezelen er innlegget av keramikk erstattet med massivt rustfritt stål, mens safirkrystallen er fri for forstørrelsesglass.

Bilde: TAG Heuer

Forskjellene fra «storebror» fortsetter over i urskiven, hvor en håndfull fargealternativer nå har blitt til et enklere valg mellom svartgrå eller blå fumé. De åttekantede indeksene er erstattet med en mer klassisk trapesformet variant, mens visersettet har fått et forsiktig justert design.

Bilde: TAG Heuer

La oss heller ikke glemme at lenken nå har polerte midtledd, og en litt enklere lås med en litt mer primitiv stift-basert mikrojustering.

Alt i alt fremstår årets nykommer som mer klassisk enn modellen fra i fjor. TAG Heuer omtaler også klokken som en «luksuriøs verktøyklokke», og fører fokus litt bort fra Aquaracer som en ren dykkerklokke. Dette gjenspeiles også i dekorasjonen på baklokket, hvor den sedvanlige antikke dykkerhjelmen er erstattet med et kompass.

Lokket skjuler imidlertid velkjent mekanikk, som også denne gangen er et «Calibre 5 Automatic» – pent språk for et Sellita SW200 råverk.

Førsteinntrykk

Etter oppramsingen av alle forskjellene er inntrykket en nykommer som er annerledes, men ikke akkurat nedgradert fra fjorårets Aquaracer Professional 300. Den mer kompakte størrelsen på 40 mm vil trolig applauderes av mange klokkeinteresserte, mens fraværet av keramisk bezel og 100 meter knappere vannresistens neppe er av så stor betydning.

Pluss på valget mellom to lekre tallskiver og en prislapp som er nesten 6.000 kroner lavere enn «storebror», og det er vanskelig å ikke gi TAG Heuer et klapp på skulderen. Personlig er jeg ikke i tvil om at årets nykommer trekker det lengste strået.

Totalt sett fremstår Aquaracer Professional 200 som en attraktiv pakke til en nokså konkurransedyktig pris. Nesten 10.000 kroner lavere en Tudor Black Bay på lenke, men også over 10.000 kroner mer enn nyeste generasjon Longines HydroConquest.

Grønn og blå lume for bedre lesbarhet i mørket. Bilde: TAG Heuer

Hvorvidt disse tre oppfattes som konkurrenter i praksis, vil nok samtidig være svært individuelt. Men det hersker ingen tvil om at TAG Heuer har lykkes i å skape et nytt og interessant alternativ i mellomklassen – som fort kan vise seg å bli en bestselger.

Fakta og pris

TAG Heuer Aquaracer Professional 200
WBP2110.BA0627 (svart)
WBP2111.BA0627 (blå)

Diameter: 40 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Svart / blå
Glass: Safirglass
Vannresistens: 200 m
Lenke: Rustfritt stål

Urverk: Calibre 5 Automatic (basert på Sellita SW200)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: ca. 42 timer

Tilgjengelighet: Januar 2022
Veiledende pris: 28.350 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE