Leses nå
Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph

Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph

Heftige kaliber 3200 gjør entre i Traditionnelle-kolleksjonen.

Man kan fort glemme at Vacheron Constantin er mer enn «bare» Overseas. I kolleksjonen Traditionnelle byr det Genève-baserte merket på noen av sine av mest håndverksorienterte klokker, hvor avanserte komplikasjoner og utsøkt finisj smelter sammen i en slags hyllest til tradisjonell haute horlogerie.

Traditionnelle Tourbillon Chronograph sklir rett inn blant de kompliserte søsknene i kolleksjonen. Modellen byr på en original miks av tourbillon og monopusher-kronograf – to komplikasjoner som hver for seg er dypt forankret i historiske lommeur. Kombinasjonen av de to er svært sjelden, og en Vacheron Constantin er alene om blant «de tre store». Ja, selv om vi slenger med Breguet og A. Lange & Söhne, står det 264 år gamle manufakturet alene.

Traditionnelle Tourbillon Chronograp. (Foto: Vacheron Constantin)

Urverket er Vacheron Constantins egenproduserte kaliber 3200, som enkelte kan ha stiftet bekjentskap med i modellen Harmony Tourbillon Chronograph fra 2015. Det integrerte designet er en fryd for øyet, og er forfinet av Vacheron Constantins kyndige håndverkere etter alle kunstens regler. Formet som et malteserkors, stikker det håndfinisjerte tourbillon-buret seg ekstra frem som et av de estetiske høydepunktene.

Til å være en uhyre komplisert klokke, er Traditionnelle Tourbillon Chronograph nesten overraskende veldimensjonert. Kassen av rødt gull har en diameter på 42,5 mm, og tykkelse på høyst akseptable 11,7 mm. Selv om dette trolig er en klokke man gjerne vil vise frem (i alle fall til andre «som vet»), bør den gli greit under mansjetten.

Førsteinntrykk

Da Harmony Tourbillon Chronograph ble lansert i forbindelse med Vacheron Constantins 260-årsjubileum i 2015, klarte jeg å styre min begeistring. Selv om urverket åpenbart la opp til grail-potensiale, var jeg ikke komfortabel med klokkens ytre. Det er et sentiment jeg tipper flere deler – for et design som man trolig elsker eller hater.

I Traditionnelle drakt (pun intended) føler jeg at det vakre kaliber 3200 omsider kommer til sin rett. Uttrykket er mer maskulint, elegant og umiskjennelig Vacheron Constantin. Klokken er definitivt ingen volummodell, men for den rette kjøper kan Traditionnelle Tourbillon Chronograph være klokken man har ventet på.

Fakta og pris

Modell: Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph
Diameter: 42,5 mm
Tykkelse: 11,7 mm
Materiale: 18k 5N rødt gull
Vannresistens: 3 bar (ca. 30 meter)

Urverk: Kaliber 3200, egenprodusert
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter, 60-sekunders tourbillon, monopusher-kronograf, gangreserveindikator
Frekvens: 18.000 vph (2,5 Hertz)
Gangreserve: ca. 65 timer

Rem: Mørke brun Mississippiensis alligator

Veiledende pris: 232.000 euro inkl. mva.

Mer informasjon er tilgjengelig på vacheron-constantin.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!