Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Tudor Black Bay Chrono S&G

Tett på Tudor Black Bay Chrono S&G

If at first you don’t succeed…

Try, try again. Da Tudor introduserte Heritage Black Bay Chrono i 2017, representerte den et nytt kapittel for Tudor. Ikke bare var det snakk om et nytt og selvstendig design, men klokken var også Tudors første kronograf med kaliber MT5813. Urverket produseres av Breitling, men er i realiteten et kaliber B01 med Tudors rotor, finisj og regulerende organ. Både teknisk og kvalitetsmessig leverte Heritage Black Bay Chrono i både pose og sekk, men designmessig følte flere at noe manglet.

Tudor Heritage Black Bay Chrono fra lanseringen i 2017.

Årets nye Black Bay Chrono S&G har fått en god dose sexy, som hever kronografen fra anonym til svært attraktiv. Innslaget av gult gull og champagnefargede underskiver fungerer overraskende godt, og gjør klokken til et umiddelbart blikkfang. Det gir også et tydelig preg av vintage, hvor tankene fort flyr avgårde til eldre Daytona-modeller.

Tudor Black Bay Chrono S&G.

Black Bay Chrono S&G er likevel noe mer enn «bare» en remake av 2017-modellen i stål og edelt metall. Tudor har utstyrt modellen med et mer vintage-aktig buet safirglass, innrammet av et nytt bezel i anodisert aluminium. Endringen av glasset har gitt from for å plassere tallskiven (og urverket) høyere i kassen, hvor mindre «luft» gir et merkbart mer raffinert uttrykk. Tudor oppgir ingen konkret tykkelse, men kassen skal også være slankere enn forgjengeren.

Bund-remmen gjør den tøffe klokken enda litt tøffere.

Tudor omtaler det selv som «neo-vintage» – det å skape et moderne ur som fanger essensen av det gamle. «Snowflake»-viserne skaper en tydelig link til Tudors fortid, samt en tilhørighet til merkets identitet i nåtid. Likevel er visene kanskje det største ankepunktet i et ellers vellykket ytre. For selv om lignende visere er å finne i flere av Tudors historiske dykker-referanser, har kronografene alltid hatt visere av det langt mer diskré slaget.

Valget av de karakteristiske viserne er ikke ideelt, men bør likevel ikke være en dealbreaker. Som helhet er Black Bay Chrono S&G en herlig klokke, som oser av en høy opplevd kvalitet. Fremfor å gå for en typisk løsning med PVD-behandling, er gulldetaljene på kassen og lenken primært utført i gullkappe – et ytre av gull, som omgir en kjerne av rustfritt stål. For øvrig er kronograf-knappene og de første midtleddene nærmest kassen utført i massivt gult gull.

Black Bay Chrono S&G kan leveres på Tudors velkjente lenke med nagler, eller den nesten like kjente Jacquard-tekstilremmen. Mest interessant er likevel årets nye alternativ – Tudors nye «Bund»-rem. Den brune remmen gir klokken en enda kraftigere vintage-vibber, men kan også brukes som en tradisjonell skinnrem uten det store understykket.

I et år preget av flere uventede og omdiskuterte lanseringer er Black Bay Chrono S&G et lyspunkt. Ikke fordi den er spektakulær eller innovativ, men fordi den leverer masse godfølelse for pengene. Et snev av Newman innenfor rekkevidde, og opplevd kvalitet som setter standarden i klassen.

  • Modell: Tudor Black Bay Chrono S&G – ref. 79363N.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål, krone med gullkappe, kronograf-knapper i gull – 41 mm diameter – bezel i anodisert aluminium – buet safirglass – svart tallskive med champagnefargede underskiver – lenke (midtlett i gull og gullkappe), bund-rem eller tekstilrem – vannresistent 200 meter.
  • Det indre: Kaliber MT5813, basert på Breitling B01 – selvopptrekkende – cirka 70 timers gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz) – timer, minutter, sekunder og kronograf – COSC-sertifisert.
  • Pris: 48.010 kroner (rem) / 58.010 kroner (lenke).

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!