Leses nå
Tudor North Flag

Tudor North Flag


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Få merker har fått så mye oppmerksomhet blant entusiaster de siste årene, som Rolex-eide Tudor. Med lanseringen av Tudor Heritage Chronograph i 2010, fant merket endelig tilbake til sitt eget DNA, og påfølgende år har merket introdusert den ene sterke modellen etter den andre. Oppmerksomheten kan derfor sies å være høyst velfortjent.

Baselworld 2015 vil trolig alltid stå som en milepæl i merkets historie. Under årets messe presenterte Tudor for første gang et eget manufaktururverk, i form av det splitter nye kaliber MT5621. Symbolsk er dette en liten maktdemonstrasjon, som både innebærer et stort steg bort fra Swatch Group og ETA, og samtidig signaliserer at Tudor er klare til å yppe litt med en ny type konkurrenter. Studerer man den nye modellen North Flag, er det kanskje heller ikke så vanskelig å se nøyaktig hvilke merker Tudor vil stjele markedsandeler fra.

Tudor North Flag er første modell som er utstyrt med det nye in-house-verket, og byr på et helt nytt design vi ikke har sett fra Tudor tidligere design som er inspirert av Tudor Ranger II fra 70-tallet. Modellen kan også minne litt om morselskap Rolex sin Oysterquartz, men i motsetning til denne er North Flag en mer rendyrket og maskulin sportsklokke.

Urkassen har en diameter på 40 millimeter, hvor midtkassen fabrikert fra ett stykke 316L rustfritt stål. Med skrukronen skrudd til, er uret vannresisatnt til 100 meter. Foran midtkassen finner vi en safirkrystall og bezel i stål og matt svart keramikk, som viderefører temaet fra den matte svarte urskiven. De hvite store appliserte tallene og indeksene, er sammen med de gule detaljene, med på å gi uret et sportslig preg. Gangreserveindikatoren kl. 9 balanseres ut av datovinduet kl. 3, og alt i alt fremstår urskiven som nokså stram og symmetrisk. Designet er moderne, men helt fritt for unødvendig dill-dall.

North Flag har et såkalt integrert lenke/remfeste, og leveres enten på stållenke eller en sporty svart rem med gule kontraster. Mens dette gir et svært sømløst look, medfører det dessverre en noe begrenset tilgang på alternative remmer. Denne problemstillingen er langt i fra ny, og sannsynligvis er ikke dette noe ankepunkt for de fleste potensielle kjøpere. Det selges tross alt mange Ingenieur-, Nautilus- og Royal Oak-modeller med lignende løsning. Både rem og stållenke har en god kvalitetsfølelse som matcher det vi har sett på tidligere modeller fra merket.

Vender vi uret rundt, byr Tudor for første gang(?) på et baklokk med safirkrystall som gir fritt innsyn til det nye urverket. Det selvtrekkende Tudor kaliber MT5621 er ikke akkurat noen skjønnhet, men både med tanke på Tudors posisjon og prisklasse er det ingen grunn til å klage. Studerer man verket nærmere er det ikke vanskelig å se Rolex-slektskapet, men i motsetning til hva man kanskje skulle tro, produseres verket ved Tudors egne nye fasiliteter. Kaliber MT5621 er COSC-sertifisert, har en frekvens på 28.800 vph (4 Hz) og er utstyrt med en antimagnetisk balansefjær i silisium. Gangreserven er oppgitt til ca. 70 timer.

Prisen er oppgitt til CHF 3.400 med rem og CHF 3.500 med lenke, og Tudor North Flag fremstår dermed som en svært imponerende totalpakke som trolig vil skape hodebry for en rekke av konkurrentene i samme segment.

Snakker vi ventelister?

 

Mer informasjon er tilgjengelig på Tudor sin hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.