Leses nå
Tudor lanserer Pelagos 39

Tudor lanserer Pelagos 39

  • Tudors moderne dykkerklokke i titan kommer nå i et mindre 39 millimeters format.
  • Går inn i kolleksjonen side om side med Pelagos, Pelagos LHD og Pelagos FXD.
  • Veiledende pris er satt til 42.650 kroner og inkluderer en ekstra gummirem.

Litt uventet klinker Tudor til med en ny modell i en velkjent kolleksjon. Pelagos 39 er en ny og mindre versjon av den eksisterende og i år 10 år gamle dykkerklokken Pelagos.

Nye Tudor Pelagos 39.

Pelagos ble opprinnelig introdusert i 2012, men fikk både en mindre ansiktsløftning og manufakturverk i 2015. Siden den gang har Pelagos-familien blitt utvidet med en venstrehendt versjon, Pelagos LHD, samt fjorårets Pelagos FXD. Samtlige av titan, og samtlige med 42 mm diameter.

Den nye Tudor Pelagos 39 kommer ikke inn som en erstatter, men vil i følge merket stå side om side med de eksisterende modellene. Eksteriøret er fortsatt utført i titan, men diameteren er som navnet antyder redusert til 39 mm. Tykkelsen er på 11,8 mm, og vannresistensen er oppgitt til 200 meter.

Sammenlignet med storesøsknene har nykommeren et noe mer raffinert preg. Delvis grunnet størrelsen, men også grunnet tallskiven med børstet solstråle-finish, samt den keramiske bezelen med samme finish. Tudor beskriver selv Pelagos 39 som et møte mellom en teknisk dykkerklokke og urban sofistikasjon.


ANNONSE


Legg merke til finishen og de påførte timemarkørene i ett stykke.

I likhet med fjorårets Pelagos FXD har Tudor også denne gangen droppet datovinduet, noe som gir et renere og mer symmetrisk uttrykk. Tallskiven er dessuten utstyrt med Tudors nye selvlysende timemarkører av keramisk kompositt, som vi tidligere har stiftet bekjentskap med i Black Bay Pro. Øvrig lume på bezel og visere er blå Super-LumiNova X1.

Urverket er Tudors kaliber MT5400, som fra før av tikker i Black Bay Fifty-Eight 18K og Black Bay Fifty-Eight 925. Frekvensen er på 28.800 halvsvingninger per time, med «freesprung» balanse uten rykker, balansehjul med justerbare vekter og spiral av silisium. Gangreserven er oppgitt til 70 timer. I tillegg til å være COSC-sertifisert har Tudor testet verket til et gjennomsnittlig avvik på -2/+4 sekunder per døgn.

Tudor Pelagos 39 er priset til 42.650 kroner og leveres med en ekstra svart gummirem med endeledd. Lenken har for øvrig ikke det spesielle forlengelsessystemet vi kjenner fra den større Pelagos.

Til gjengjeld har Tudor Pelagos 39 fått spenne med «T-fit» mikrojustering på opptil 8 mm, samt en 25 mm dykkerforlengelse.


ANNONSE