Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tudor lanserer Black Bay Chrono Dark

Tudor lanserer Black Bay Chrono Dark

Jon Henrik Haraldsen

En limited edition for «All Blacks» i forbindelse med Rugby World Cup 2019.

Tudor er ikke helt ukjent med spesialutgaver i et begrenset antall, men er definitivt blant mainstream-merkene som sjelden lanserer det. Dermed er helgens kunngjøring om nye Black Bay Chrono Dark ekstra interessant. Ved lansering er klokken en limited edition på 1.181 eksemplarer, som reflekterer alle spillerne som frem til i dag har representert New Zealands herrelandslag i rugby, «All Blacks». Ved et fremtidige uttak av en ny landslagsspiller, vil Tudor gjøre ett nytt eksemplar av klokken tilgjengelig – «én spiller, én klokke».

Samarbeidet med «All Blacks» er ikke det vi hører mest om her i nord, men har faktisk pågått siden 2017. Tudor er også den offisielle tidtakeren for verdensmesterskapet i rugby, som i år går av stabelen fra den 20. september til 2. november i Japan.

Hver klokke er individuelt nummerert. (Foto: Tudor)

Black Bay Chrono Dark er kort og godt en svart utgave av Tudors kronograf fra 2017, som for øvrig ble lansert i «S&G»-utgave tidligere i år (les saken her). Det betyr en 41 mm kasse i rustfritt stål, karakteristiske «snowflake»-visere, og et symmetrisk «bicompax»-design med underskiver kl. 3 og 9. Både kasse og lenke har en matt svart finisj, som Tudor referer til som PVD-behandlet. Fraværet av videre detaljer er trolig et hint om at det ikke dreier seg om DLC, men en mindre bestandig variant (PVD er kun en prosess – ikke en type belegg). Kanskje litt skuffende, men samtidig helt i tråd med den eksisterende produksjonsmodellen Black Bay Dark.

Tudor Black Bay Chrono Dark. (Foto: Tudor)

Tudors kaliber MT5813. Fortsatt insisterer Tudor på å omtale urverket som «manufaktur» – som strengt tatt er korrekt, men det dreier seg ikke om Tudors eget manufaktur. MT5813 produseres hos Breitling, og er en variasjon på det mer kjente kaliber B01. Direkte negativt er det ikke. Det COSC-sertifiserte urverket byr både på kolonnehjul og spiral av antimagnetisk silisium, mens gangreserven er på 70 timer. Og inngangsbilletten til dette urverket er faktisk dyrere i Breitlings egen kolleksjon, enn den er hos Tudor.

Mer om Tudor Black Bay Chrono Dark er tilgjengelig på tudorwatch.com.

Tudor kaliber MT5813 – en nær slektning av Breitling kaliber B01. (Foto: Tudor)

Fakta og pris

Modell: Tudor Black Bay Chrono Dark, ref. 79360DK
Diameter: 41 mm
Materiale: Rustfritt stål, PVD-behandlet
Vannresistens: 200 meter

Urverk: MT5813, basert på Breitling B01
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hertz)
Gangreserve: Cirka 70 timer

Lenke: Rustfritt stål, PVD-behandlet

Veiledende pris: 5.590 euro, begrenset til 1.181 eksemplarer (til nå)

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!