Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tudor Heritage Black Bay One (med live-bilder)

Tudor Heritage Black Bay One (med live-bilder)

Jon Henrik Haraldsen

Tudor Heritage Black Bay One eksisterer i kun ett unikt eksemplar. Vi har fått tak i live-bildene.

 Tidligere i sommer introduserte vi den unike Tudor Heritage Black Bay One, som er det sveitsiske klokkemerket Tudor sitt bidrag til den årlige veldedighetsauksjonen Only Watch 2015. Modellen fikk en tilsynelatende god mottakelse i det internasjonale entusiastmiljøet, og etter en nærmere kikk på de første live-bildene av klokken, er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor.

Tudor_Only_Watch_14

Som vi skrev i vår introduksjon, er Heritage Black Bay One laget i kun ett enkelt eksemplar. Samtidig som klokken åpenbart er basert på produksjonsmodellen Tudor Heritage Black Bay, er den samtidig sterkt influert av den historiske Tudor ref. 7923 fra midten av 50-tallet. Faktisk så mye at vi gjerne kaller den en «nytolkning».

For å sette den riktige vintagestemningen, byr modellen på en glossy svart urskive, gullfargede inskripsjoner og visere. Krystallen er lett buet, men i motsetning ref. 7923 er materialet safirglass fremfor plexi. Heritage Black Bay One har også fått et innslag av kontrastfargen rød – et trekk som ikke er hentet fra originalen, men derimot er noe vi først og fremst kjenner igjen fra andre vintagereferanser hos morselskapet Rolex. Det mangler altså ikke på vintagefølelse, og detaljer som den karateristiske metallenken er med på å sette prikken over i’en.

Størrelsesmessig har Heritage Black Bay One fått en urkasse i stål på 41 mm, som er et stort skritt opp fra originalens 37 mm. På innsiden sitter et selvtrekkende Tudor-modifisert ETA 2824, som bør legge forholdene til rette for god driftsikkerhet i mange år fremover.

Tudor_Only_Watch_16

Tudor Heritage Black Bay One går under hammeren under Only Watch 2015 den 7. november i Genève, og mer informasjon er tilgjengelig på veldedighetsauksjonens nettside.

 

Live-bilder via Watchonista.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.