Leses nå
Tre nye Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Tre nye Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Familiens mest ubeskjedne medlem får en fargerik og keramisk oppdatering.

Gjennom 27 år har «Offshore» vært den høylytte og brautende storebroren i Royal Oak-familien til Audemars Piguet. Gjennom de nærmere tre tiårene siden introduksjonen har modellen (som kanskje mer enn noen startet trenden av store og ubeskjedne armbåndsur) likevel stått relativt rakrygget – og dermed bevist sin appell hos klokkekjøpere med sans for det maskuline.

Nyhetene som nå lanseres er ikke en ny modell, men en visuell og materialmessig oppdatering av utgaven som har vært på markedet noen få år. Og selv om lanseringen av den svært omdiskuterte CODE 11:59 stjal de fleste overskriftene i fjor, var det også nyheter å finne i nettopp Offshore-serien. Verdt å nevne er relansering av kronografmodellen i 42 mm, men også en egen 44 mm trio med kamuflasjetema.

Tre nye varianter av Royal Oak Offshore (Bilde: Audemars Piguet)

Nettopp fokuset på materialer og farger har vi derfor blitt godt vant til i Offshore-serien og det videreføres også med årets tre nylanseringer. I år med keramikk i førersetet – og hvor én av modellene får et ekstrainnslag av roségull.

Keramikk og roségull

Med urkasser på 44 x 14,4 mm er dette voksne klokker, og kombinert med sterke kontrastfarger på bezel og nye teksturerte gummiremmer kanskje enda mer enn før.


ANNONSE


Likevel er det de arabiske numeralene som på mange måter er prikken over i-en, og som gjør lanseringene enda et hakk mer brautende enn sine eksisterende søsken. Nå er ikke bruken av tall på skiven noen nyhet i seg selv, men årets varianter virker enda mer muskuløse enn hva vi har sett tidligere. Disse kombineres med det velkjente «Mega Tapisserie»-mønsteret på skiven, som er gradert mørkere mot ytterkanten.

Urkasse i keramikk og bezel i roségull (Bilde: Audemars Piguet)

Resultatet fjerner disse (om mulig) enda et lite knepp bort fra sin mer elegante lillebror, samtidig som de for alvor nagler fast modellens posisjonen i kategorien bølletøff sommerklokke. Dette er ikke en klokke som ønsker å gjemme seg bort.

For den blå og grønne utgaven (som begge har bezel i keramikk) får man selskap av titan som beskyttende elementer rundt trykknappene og kronen. For den edlere utgaven er både disse og bezelen erstattet med roségull.

Bruken av keramikk forgreiner seg til både krone og trykknapper (Bilde: Audemars Piguet)

På urverksfronten er det ikke noe nytt å melde og modellene drives fortsatt av kaliber 3126/3840. Det vil si Audemars Piguets eget baseurverk (basert på kaliber 3120) med kronograf-modul fra Dubois Dépraz. De 365 delene er synlige gjennom safirglasset på baksiden og oppgitt gangreserve er 50 timer.

Førsteinntrykk

Kombinasjonen dykkerklokke og kronograf er noe jeg rent personlig sjelden finner helt vellykket. Det blir ofte for voldsomt visuelt og for kludrete i bruk. Derfor har aldri disse modellene fra Audemars Piguet vært noen personlig favoritt – i likhet med f.eks. Omega Seamaster Diver 300M Chrono og Ulysse Nardin Diver Chronograph. I mangelen på skikkelige dykkeregenskaper er det riktignok ikke alle som definerer Royal Oak Offshore som en ren dykkermodell, men poenget står seg likevel.

Keramisk kasse og bezel (Bilde: Audemars Piguet)

Mange er imidlertid uenige med meg (herunder Jon Henrik) og elsker det røffe uttrykket i disse klokkene. Isolert sett finner også jeg både den keramiske kassen og den nye teksturen på remmen å være helt i tråd med modellens image – og begge delene ser på bildene ut til å være gjennomført til fingerspissene.

Skivens layout og bruken av tallene syns jeg likevel blir en anelse for mye av det gode. Det blir nesten unødvendig voldsomt og ubeskjedent, men det er kanskje i tråd med modellens historie som en grenseflytter. Resultatet blir derfor både høylytt og brautende. Men det betyr ikke at du som elsker denne stilen trenger å være det. For liker du maskuline, røffe og usjenerte klokker er trolig Royal Oak Offshore midt i blinken.

Fakta og pris

Modell: Audemars Piguet Royal Oak Offshore
Dimensjoner: 44 x 14,4 mm
Materiale: Keramikk / Keramikk og roségull
Vannresistens: 100 meter

Urverk: AP 3126/3840
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; Dato; Kronograf
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 50 timer

Rem: Teksturert gummirem

Veiledende pris: 34.900 amerikanske dollar / 42.900 amerikanske dollar
Tilgjengelighet: Kun i Audemars Piguets egne butikker

Mer informasjon er tilgjengelig på audemarspiguet.com.


ANNONSE