Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
To nyheter fra Omega

To nyheter fra Omega

Jon Henrik Haraldsen

Det er litt over én måned til den årlige Baselmessen, hvor så godt som alle merkene som ikke stilte ut på SIHH i januar, viser frem sine nyheter for året.

De siste ti årene (or so) har Omega gradvis beveget seg oppover på prestisjestigen, hvor nedskalering av forhandlernettverket (mer eksklusivitet), overgang til mer in-house urverk, og ikke minst høyere pris, har vært en del av strategien på vei mot toppen. Og utifra de to modellene Omega har valgt å forhåndsvise før årets Baselworld å dømme, er det ingen tvil om at merket har tatt steget opp.

Speedmaster-moonphase_304.33.44.52.03_2

Omega Speedmaster, kolleksjonen som omfatter den ikoniske måneklokken, har blitt lansert i en rekke varianter som spenner fra det helt puristiske (f.eks. Broad Arrow 3594.50), til det særdeles futuristiske (f.eks. X-33). Komplikasjonsmessig er årets nye Speedmaster Moonphase Chronograph Master Chronometer, blant de mest komplekse.

Speedmaster-moonphase_304.33.44.52.03.001

Omega Speedmaster Moonphase Chronograph Master Chronometer byr på et elegant blått fargeskjema, og er basert på de nye kaliber 9904. Urverket, som bygger på det mer kjente 9300, er både METAS-sertifisert, og bærer Omega sin nye «Master Chronometer» designasjon. Denne nye standarden ble introdusert i fjor, med de nye Globemaster-modellene. I følge våre venner og Speedmaster-eksperter hos Fratello Watches, er dette første gang Omega lanserer en Speedmaster-modell med månefase, basert på et in-house urverk.

Mouv-9904_Speedmaster-Moonphase

Spesifikasjonsmessig er lite kjent om den nye modellen, men en god gjetning vil være at uret deler Speedmaster 9300-modellene sin diameter på 44,25 mm. Prisen er imidlertid kjent, og er oppgitt til 9400 sveitsiske franc.

Den andre nyheten er en ny variant av Omega sin superpopulære Seamaster Planet Ocean, nærmere bestemt Omega Seamaster Planet Ocean Master Chronometer i Sedna-gull (Omega sitt røde gull). Modellen er kanskje primært rettet mot kvinner (?), men med dagens trend mot mindre klokker, vil den nok også falle i smak blant menn.

215.63.40.20.13.001_Seamaster-Planet-Ocean-39

Uret har en sjokoladefarget urskive, med matchende brunt keramisk dykkerbezel.  Bezelet er ikke bare for «show», for i likhet med resten av slekten er den nye modellen en høyst kapabel dykkerklokker, vannresistant til 600 meter.

Mouv-8801_Seamaster-Planet-Ocean-39

På innsiden av urkassen sitter Omega sitt manufakturkaliber 8801, som er COSC-sertifisert. Hele klokken er og sertifisert av METAS, og bærer dermed «Master Chronometer» designasjonen.

Tidssonen kommer tilbake med flere nyheter fra Omega i forbindelse med Baselworld, og mer informasjon om merket er tilgjengelig på omegawatches.com.

[separator type=»thick»]