Leses nå
Tissot utvider den populære PRX-kolleksjonen

Tissot utvider den populære PRX-kolleksjonen

  • Tissot bygger videre på suksessen fra 2021 med PRX «Ice Blue» og «Blue Panda».
  • De to nyhetene er priset til henholdsvis 7.995 kroner og 20.695 kroner.
  • Menyen utvides også med spesialtilpassede gummiremmer, samt en kvartsversjon med selvlysende tallskive.

Siden introduksjonen i 2021 har den nye PRX-kolleksjonen til Tissot solgt i bøtter og spann til klokkeinteresserte over hele verden. Det startet med en rimelig kvartsversjon, før det sveitsiske merket vartet opp med mekaniske varianter.

Nå utvides PRX-kolleksjonen flere nye referanser, som i følge Tissot allerede skal være på plass hos noen av merkets forhandlere.

PRX Powermatic 80 «Ice Blue»

De seneste årene har lyseblått vært i vinden som aldri før, og Tissot har sin egen tolkning i form av fargetonen «Ice Blue». En lignende farge har allerede vært å finne på PRX med batteridrevet urverk, men har nå funnet veien til den selvtrekkende PRX Powermatic 80.

Bortsett fra tallskiven er modellen uendret, med en 40 mm kasse av rustfritt stål og 10,8 mm tykkelse. Powermatic 80-verket har en gangreserve på 80 timer, og balansefjæren er laget av den antimagnetiske titanlegeringen Nivachron.


ANNONSE


Veiledende pris er satt til 7.995 kroner, som er identisk med de eksisterende variantene med svart, blå eller grønn tallskive.

Tissot PRX Powematic 80.

PRX Chronograph «Blue Panda»

Kronografen i PRX-kolleksjonen ble introdusert i fjor, og har til nå vært tilgjengelig med tallskiver i sølvfarget «panda» eller sporty blå med hvite underskiver.

Årets nykommer er nærmest en slags miks av de to, hvor blå underskiver møter en sølvfarget bakgrunn med vertikal børstet finish. Fraværet av gullfargede detaljer gir imidlertid et uttrykk som er mer sporty enn formelt.

Også kronografen opprettholder de øvrige spesifikasjonene fra de eksisterende variantene. Det betyr en kasse av rustfritt stål på 42 mm, og en tykkelse på 14,5 mm. Innvendig sitter det et ETA kaliber A05.H31, som er en slektning av det mer kjente ETA 7753. Urverket er selvtrekkende og har en gangreserve på 60 timer.

Veiledende pris for PRX Chronograph «Blue Panda» følger de to eksisterende søskenmodellene, og er satt til 20.695 kroner.

Tissot PRX Chronograph.

Gummi og selvlysende kvarts

I kunngjøringen som er sendt ut fra Tissot, kommer det også frem at merket nå tilbyr spesialtilpassede gummiremmer. Flere av modellene blir nå tilgjengelig på dette, men remmene vil også kunne kjøpes separat. Overflaten har et vaffel-aktig mønster som matcher tallskivene, og i likhet med eksisterende lærremmer og lenker er gummiremmene utstyrt med Tissots hurtigskift-system.

Tissot slipper også en særegen variant PRX med kvartsverk, som byr på en kombinasjon av hvit selvlysende tallskive dekket av lume, og en matchende hvit gummirem. Modellen har en 40 mm kasse av rustfritt stål, og er priset til 4.095 kroner.


ANNONSE