Leses nå
Tissot lanserer to nye PRX-modeller

Tissot lanserer to nye PRX-modeller

Suksesskolleksjonen til Tissot utvides med isblå og gull i 35 mm størrelse.

For litt over to år siden PRX ble introdusert av Tissot. Kolleksjonen er det sveitsiske merkets tolkning av en 70-talls-inspirert sportsklokke med integrert lenke, og har vist seg å ha stor appell både ovenfor entusiaster og et bredere publikum.

Designet er ikke tatt ut av løse luften, men er sterkt inspirert av en gammel Seastar kvartsmodell fra 1978.

I våres ble kolleksjonen utvidet med flere nye referanser, og i sommer ble PRX presentert med mekanisk urverk og med en mindre 35 mm kasse – en helt ny kombinasjon for den populære modellen.

Moteriktige varianter

Nå bygger Tissot videre på nykommeren i redusert størrelse med to nye varianter. Begge har en 35 mm kasse av rustfritt stål og tallskiver med vaffel-mønster – men utførelsene er svært forskjellige.


ANNONSE


Den ene er utstyrt med en lyseblå «ice blue» tallskive, helt i tråd med gjeldende trend. Den andre har et eksteriør i PVD-gull, kombinert med en matchende skive.

Tissot har ikke designert noe kjønn for de nye PRX-modellene, og det er like greit. For tatt størrelsen og designet i betraktning er vi godt inne på unisex-territorium. Med 100 meters vannresistens, safirglass i front og mineralglass i baklokket, dreier det seg også om klokker som er skapt for hverdagsbruk.

Velkjent indre

Urverket er et ETA-produsert Powermatic 80 med 80 timers gangreserve og balansefjær av den antimagnetiske legeringen Nivachron. Tissot er ikke alene om dette selvtrekkende verket, og variantert benyttes blant annet av Certina og Rado.

PRX med isblå tallskive har fått en veiledende pris på 8.495 kroner, mens versjonen med PVD-behandlet ytre er priset til 9.995 kroner. I Norge opplyser Tissot om at klokkene allerede skal være åpnet for salg hos autoriserte forhandlere.


ANNONSE