Leses nå
Tissot Chemin des Tourelles

Tissot Chemin des Tourelles

Tissot Chemin des Tourelles byr på moderne tolkninger av klassiske design, med mekanisk innside og en attraktiv pris.

Sveitsiske Tissot har sammen med søstermerket Certina, en svært sterk posisjon i Norge i sitt segment. Her snakker vi velkjent sveitsisk kvalitet til en overkommelig pris.

Chemin de Tourelles-navnet, som er hentet fra gaten hvor Tissot-manufakturet ble etablert i 1907,  ble introdusert i fjor med modellen Chemin des Tourelles Squelette. I år har Tissot utvidet kolleksjonen med flere nye modeller, hvor fokus er lagt på moderne tolkninger av elegante klassiske design.

[separator type=»thick»]

TISSOT CHEMIN DES TOURELLES AUTOMATIC

tissot-chemin-des-tourelles-02685


ANNONSE


Tissot Chemin des Tourelles Automatic er en enkel time/minutt/sekund-modell, som er tilgjengelig i både PVD-belagt rødt gull, gult delgull, og stål, og med rem eller stållenke. Tissot har gått så langt som å tilby modellen med urskivevarianter med arabiske eller romerske numeraler, og valget står mellom hvit (arabiske numeraler), sølvfarget (romersk), grå (arabisk) og svart (romersk) utgave. Her bør det med andre ord finnes noe for alle.

tissot-chemin-des-tourelles-02701 tissot-chemin-des-tourelles-02688

Felles for de ulike variantene, er en urkasse med diameter på 42 millimeter, og en tykkelse på rett under 11 mm. Linjene er klassiske, med særegne horn og en god kombinasjon av polerte og børstede flater. Urskivene med arabiske numeraler har fått en enkel «sunray» finish, er urskivene med romerske numeraler en smule mer maksimalistiske. Her har nemlig ytre del av urskiven fått en klassisk Clous de Paris-finish. Resultatet er at utgaven med arabiske numeraler fremstår som noe mer moderne enn sin romerske og mer klassiske motpart.

tissot-chemin-des-tourelles-02695

Over urskiven i front finner vi en riperesistant safirkrystall, mens krystallen i baklokket gir innsyn til et selvtrekkende mekanisk Tissot Powermatic 80 (ETA C07.111) urverk. Verket beskrives ofte som en slags evolusjon av det velkjente ETA 2824, hvor gangreserven er økt til hele 80 timer, mens frekvensen er satt ned til 21.600 vph (3 Hertz). Faktisk lanseres Chemin des Tourelles Automatic også i en egen COSC-sertifisert utgave, om enn til et premium. Er det verdt det? Nja.

Chemin des Tourelles Automatic begynner på 5.495 kroner i stål, og 6.395 kroner i PVD-belagt gullfinish. COSC-sertifisert utgave koster 7.895 kroner.

[separator type=»thick»]

TISSOT CHEMIN DES TOURELLES AUTOMATIC CHRONOGRAPH

tissot-chemin-des-tourelles-02710

Flaggskipet i Chemin des Tourelles-kolleksjonen, utgjøres av en helt ny kronograf. Tissot Chemin des Tourelles Automatic Chronograph byr på lignende designspråk som lillebroren, men har fått en urkasse i stål eller PVD i rødt gull, som måler 44 millimeter i diameter. Ikke overraskense har også tykkelsen økt til rett over 15 mm.

Urskiven deler flere fellestrekk med Chemin des Tourelles Automatic med romerske numeraler, inkludert den ytre delen som er dekorert med Clous de Paris. Underskivene for kronografen er plassert kl. 6, 9 og 12, noe som ofte hinter om at det er et ETA 7750 som tikker på innsiden av kassen. Chemin des Tourelles Automatic Chronograph byr imidlertid på det relativt nye selvtrekkende mekaniske ETA C01.211-kaliberet, som har en gangreserve på omkring 46 timer. Bruken av dette urverket slår meget fordelaktig ut på pris.

tissot-chemin-des-tourelles-02715

Både i front og baklokk finner vi en riperesistant safirkrystall, og uret er oppgitt vannresistant til 50 meter.

Tissot Chemin des Tourelles Automatic Chronograph er tilgjengelig med svart eller sølvfarget urskive, og leveres på lenke eller skinnrem med foldespenne. Prisen starter på 7.295 kroner i stål, og 8.195 kroner i PVD gullfinish. Ikke verst for en helmekanisk selvtrekkende kronograf fra et etablert sveitsisk merke.

Mer informasjon er tilgjengelig på Tissot sin hjemmeside.

[separator type=»thick»]


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.