Leses nå
Tidssonens store klokkeguide til Genève

Tidssonens store klokkeguide til Genève

Skal du på tur til Genève? Dette er artikkelen for deg.

Her vil du finne alt fra de kuleste forhandlerne, restaurantene og barene, til museer og markeder – alt kurert spesielt for de som liker klokker. Det beste av alt er at listen vil bli kontinuerlig oppdatert.

Forhandlere av klokker

De aller fleste større merker er representert med egne butikker i byen. I tillegg har du en rekke mer eller mindre små butikker som representerer de noe mer obskure merkene du ikke får tak i andre steder i verden. Boutiquene finner du aller lettest ved et Google-søk. I tillegg har Geneva Watch Tours et ypperlig kart over absolutt alle disse. Nedenfor finner du de noe mindre åpenbare severdighetene.

M.A.D Gallery (Rue Verdaine 11)
I MB&Fs galleri stilles ut manufakturets mange oppfinnelser, som er alt fra fra obskure bordklokker til armbåndsur. Absolutt verdt et besøk!

F.P. Journe
François-Paul har både fabrikk og forhandler i byen. Butikken finner du i sentrum på Rue du Marché 34, mens fabrikken ved Plainpalais er åpen etter avtale.


ANNONSE


F.P. Journe har base i sentrum av Genève. (Foto: Nicolai Giil)

Montres Prestige (Quai du Mont-Blanc 19)
I samme bygning som Grand Hotel Kempinski ligger denne multi-brand forhandleren med en rekke spennende merker. Blant annet har de Ressence, Laurent Ferrier og Richard Mille.

Le Maison de l’Horlogerie (Rue du cendrier 24)
Klokkebonanza. Dennne multi-brand forhandleren fører en rekke merker. I tillegg har de verksted, galleri, bokhandel og snart åpner de også restaurant – alt omhandlende klokker i hyggelige omgivelser.

Atelier du Bracelet (Rue Sigismond-Thalberg 8)
Håndlagde reimer etter kundenes spesifikasjoner, samt et standardutvalg i høy kvalitet.

Bucherer (Rue du Rhône 45 & Quai du Mont-Blanc 1)
Den velkjente forhandleren har to butikker i byen – begge over flere etasjer. Her finner du alt fra A. Lange & Söhne til Rado.

Vintage

Ponti Collection (Rue du Port 3)
Butikk dedikert til vintage og utvalgte moderne klassikere. Her finner du alt fra bubblebacks til moderne Panerai, samt mye bra vintage Rolex.

Davidoff Brothers (Rue Verdaine 16)
Kremen av kremen når det kommer til vintage. Brødrene Davidoff stiller alltid med mye bra Omega og Rolex i sin butikk i gamlebyen.

Au Vieil Horloger (Rue du cendrier 24)
I samme lokaler som ovennevnte Le Maison de d’Horlogerie er en dedikert butikk for vintage. Godt utvalg i de fleste prisklasser.

Museer

Patek Philippe Museum (Rue des Vieux-Grenadiers 7)
Det tradisjonsrike Geneviske manufakturets egne museum er stappfullt av imponerende klokker. Situert på en sidegaten ved Plainpalais. Adgangen er rimelig, men det er ikke lov til å ta bilder.

Patek Philippes museum er et «must» for alle klokkeinteresserte. (Foto: Nicolai Giil)

Cite du Temps (På gangbroen over Rhône)
Her finner du en utstilling av tilnærmet alle Swatch-modellene som er utgitt. Noe trauste lokaler og selve utstillingen er ikke spesielt engasjerende. Det hele er derimot gratis, så det er verdt en rask tur innom.

Musée d’Art et d’Histoire (Rue Charles-Galland 2)
Naturlig nok har byens flotteste museum ofte utstillinger som er rett i smørøyet for den klokkeinteresserte. Sjekk ut nettsiden deres for å se hva som er aktuelt. Her utstilles også alle finalistene i GPHG (Grand Prix d’Horlogerie de Genève).

GPHG-finalistene utstilt på Musée d’Art et d’Histoire. (Foto: Nicolai Giil)

Auksjoner og messer

Auksjonssesongen i Genève er lagt til November. Da avholder alle de store auksjonshusene – Christie’s, Phillips og Sotheby’s, samt Antiquorum – sine legendariske klokkeauksjoner. Samtlige gjennomføres over et par dager, så det kan være vel verdt å ta turen denne helgen for å få med seg en mengde fantastiske ur.

Vintagemarked: Bourse Horlogère De Genève
Én gang i året – rundt november – arrangeres dette herlige markedet for brukte klokker, hvor hovedbestanddelen består av vintage. Her finner du alle mulige godbiter. Markedet avholdes gjerne samme helg som de store auksjonshusene har sine auksjoner.

Auksjonshus: Antiquorum
Dette auksjonshuset har stadig vekk åpne visninger av objektene som skal klubbes. Dette er en unik mulighet til å sikle over et massivt utvalg sjeldne vintage ur.

Antiquorum har ofte åpne visninger av deres auksjonsobjekter. (Foto: Nicolai Giil)

Mat og drikke

Byens beste fondue: Bains de Paquis
… er også den billigste! Ta turen til det offentlige bade som ligger på en pir ute i sjøen. Funker både på varme og kalde dager.

Burger: The Hamburger Foundation (Rue Philippe-Plantamour 37)
Herlige burgere til gode priser i hjertet av byen. (Tidssonens stamsted i Genève, red.anm.).

Sofistikert middag: Osteria de Bottega (Grand-Rue 3)
I gamlebyen finner du denne hyggelige restauranten som serverer autentisk mat – en slager hos lokalbefolkningen.

Vin langs elven: Le Rouge & Le Blanc (Quai des Bergues 27)
Sitt langs elven og nyt noe munngodt. Michelin-guiden anbefaler også dette stedet.

Søndagskaffe: Café Remor (På spydspissen av Plainpalais)
En særdeles trivelig café i det litt mer gammeldagse kvarteret av byen. Kombineres gjerne med en lørdag på markedet.

Café Remor. (Foto: Nicolai Giil)

Hummer og kanari

Sko: Septieme Largeur (Rue Verdaine 14)
Herlig liten skobutikk rett ovenfor M.A.D Gallery. Inne vil du finne Vincent, en veldig trivelig franskmann, samt hans flotte sko. Prisene er konkurransedyktige og skoene er randsydde – med fransk lær.

Septieme Largeur. (Foto: Nicolai Giil)

Bruktmarked: Marché de Plainpalais
På den store plassen Plainpalais i den sørlige delen av byen er det hver lørdag et stort vintage-marked. Her kan du finne mye klokker og tilbehør! Pass på å ikke være for sent ute – noen av selgerne pakker sammen allerede rundt kl. 12-13 etter at de har fortært sin vin og ostefondue.

Marked på Planpalais. (Foto: Nicolai Giil)

Sightseeing: Carouge
Carouge er en trivelig bydel bygd i gammel stil av italienske immigranter. Holder du til i sentrum passerer du Rolex store kontorlokaler på veien hit – en severdighet i seg selv.


ANNONSE