Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Zenith El Primero Lightweight

Tett på: Zenith El Primero Lightweight

Da vinnerne av årets GPHG 2014 ble presentert for noen dagers siden, var det Zenith El Primero Lightweight som trakk det lengste strået i den populære kategorien for årets beste sportsur.

Med andre ord er dette en ypperlig anledning til å ta en litt nærmere kikk på det som sannsynligvis er Zeniths letteste ur noensinne.

El Primero Lightweight er på mange måter en videreføring av Zenith El Primero Lightweight Striking 1oth, som ble lansert i et begrenset antall på 100 eksemplarer i 2013. Også den nye El Primero Lightweight er produsert i et begrenset antall, men denne gangen er volumet økt til 250 eksemplarer på verdensbasis.

I hjertet av årets El Primero Lightweight sitter det superlette El Primero 400B Titanium, som ved utstrakt bruk av titan (i blant annet hovedplate og broer) veier inn på utrolige 15,9 gram. Denne vekten gjør urverket til det letteste kronografurverket i verden, men tro ikke at dette har gått på bekostning av de tekniske spesifikasjonene: Verket tikker på den velkjente hi-beat frekvensen 36.000 vph og har 50 timers gangreserve.

Zenith El Primero 400B Titanium
Zenith El Primero 400B Titanium

Den 45 mm store urkassen har en midtkasse i aluminium, trykkere i titan og front og bakside i karbonfiber. Uten rem har kassen og urverket etter sigende en vekt på kun 40 gram(!). Safirglasset i baklokket gir innsyn til urverket, mens safirglasset i front dekker den spesielle skjeletterte urskiven. Her møter vi den etterhvert velkjente kombinasjonen av kronograftavler i to gråtoner og blått – naturligvis i et symmetrisk 3-6-9-oppsett som El Primero-verket legger grunnlaget for og som mange entusiaster foretrekker.

Zenith El Primero Lightweight

Visuelt domineres uret av sort og gråtoner, men innslaget av blått og rødt – typiske «Zenith-farger» – gir modellen liv og et sporty tilsnitt i noe som ellers ville hatt et påfallende monokromatisk industrielt preg. Modellen utstråler sport, men på en hi-tech-aktig måte som man vil kunne sammenligne med f.eks. Jaeger-LeCoultre AMVOX. Remmen i Nomex-behandlet svart gummi med PVD-behandlet foldespenne understreker dette ytterligere – det er altså tøft, men samtidig gjennomtenkt og raffinert.

Norske listepris er oppgitt til 128.800 kroner.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: Zenith El Primero Lightweight
  • Utsiden: Aluminium og karbonfiber, 45 mm diameter, 13,2 mm tykkelse, safirkrystlal i front og baklokk, vannresistant til 100 meter.
  • Innsiden: Selvtrekkende in-house Zenith El Primero 400B Titanium, 36.000 vph (5 Hz), ca. 50 timer gangreserve.
  • Funksjoner: Timer/minutter/sekunder og dato, kronograf.
  • Rem: Nomex-behandlet gummirem med PVD-behandlet foldespenne.
annonse:
Zenith hos David-Andersen
View Comments (32)

Leave a Reply

Your email address will not be published.