Leses nå
Tett på MING 19.02 Worldtimer

Tett på MING 19.02 Worldtimer

En runde med det entusiastdrevede merkets nyeste komplikasjon.

Noen klokkemerker er ikke som alle andre. Det ble klart da jeg møtte folket bak MING og deres klokker under årets Basel-messe. Med seg hadde de en del av – det nokså nye – merkets referanser. 19.02 Worldtimer var uret som virkelig stod seg ut. Et par måneder tidligere, i januar, var dette faktisk det første uret jeg skrev om for Tidssonen – uten å ha tatt det i nærmere øyesyn. Dette skulle altså få endre seg.

Les vår artikkel fra da 19.02 Worldtimer ble lansert tidligere i år.

Kassens horn er flotte og visuellt utbroderende.

Magnus Bosse, en av mennene bak det Malaysisk-ættede merket la uret på et av bordene i presserommet innenfor Basel-messens dører. Det første som slo meg da var worldtimerens beskjedne vekt. Kassen er gjort i titan, med minimalistiske linjer som sprites opp av de «fancy» hornene. Sistnevnte minner om svært ettertraktede designelementer fra 30- og 40-talls dressur fra Omega, Audemars Piguet og Longines. Lekkert.

Tar merket til nye høyder

Da jeg først omtalte dette uret var jeg redd for at MING var på vei inn i et farlig territorium i prisleiet rundt 100.000 kroner. Her er det som vi vet mange andre solide og velkjente produsenter som Girard-Perregaux og Jaeger-LeCoultre. Den bekymringen kan jeg stryke. MING stiller som en verdig spiller blant de store gutta – et alternativ for de som er villige til å se utenfor de ordinære ligaene.


ANNONSE


MING 19.02 Worldtimer har en unik konstruksjon, konstruert av to safirglass, omkranset av en mellomkasse i titan.

Se for eksempel på skivens utførelse. Det første du legger merke til er strekene mot kanten, som er lasergravert på undersiden av safirglasset. Her har krystallen altså blitt en gjennomsiktig urtavle, med fumé-effekt, påført byene til verdenstidfunksjonen. Løsningen, som angivelig er spesielt utviklet av MING, gir et unikt uttryk, hvor kantene er transparente og dermed gir innsyn til urverket i front. Skiven lyses opp i mørket av en ring med SuperLuminova lagt rundt det ytterste perimeteret.

Konstruksjonen er gjort uten feil og virker særdeles solid, til tross for den relativt lette vekten. Kassens finisj varierer mellom polert og børstet – resultatet er pent, og skaper tillit til at MING leverer det de lover. Kronens form og finisj passer godt inn i helheten, der den spiller ball med de aksentuerte hornenes bølgeaktige fremtoning. Slike små detaljer hever virkelig totalinntryket.

Fra Schwarz Etienne med kjærleik.

Like fin på utsiden som innsiden

For min del er baksiden partytrikset ved dette uret. Den er prydet med innsyn til det sveitsiske Schwarz Etienne-produserte urverket, med mikrorotor i tungsten og deler med overflate gjort i roségull. Her er får du også håndfinisjerte anglager, samt 70 timers gangreserve. I riktig lys kommer det lille maskineriet virkelig til live. Flotte greier.

Et annet punkt der 19.02 Worldtimer virkelig skinner er remmene. Med på kjøpet får du to stykker, produsert for MING av velkjente Jean Rousseau Paris. Kvaliteten er upåklagelig og utseendet vel anpasset fokaluret. En håndlaget «reiselomme» medfølger også.

Skiven ligner ikke på så mye du har sett før.

På armen sitter den pent med sine 39 mm. Jeg har allerede nevnt det et par ganger, men titankassen gjør at den er merkverdig lett. Personlig er ikke det noe jeg er spesielt fan av, og det er samme grunnen til at jeg har holdt meg unna andre ur jeg ellers liker estetikken til – eksempelvis Tudor Pelagos. Det hadde vært spennende å se 19-serien i edelt metall – noe den utvilsomt hadde fortjent å bli født i for en eller annen utgave.

Totalt sett står denne referansen som et solid tilskudd til MINGs nå respektable portefølje. Siden lanseringen av 19.02 Worldtimer i januar har merket også utgitt et dykkerur, i form av 18.01 Abyss Concept. Det blir spennende å se hva de disker opp med neste gang.

Mer info om MING 19.02 Worldtimer finner du på ming.watch.

  • Modell: MING 19.02 Worldtimer.
  • Det ytre: Kasse i titan og safirglass, 39 mm diameter, 11,02 mm tykkelse – tallskive i safirglass med «fumé» finisj – 5 bar vannresistens.
  • Det indre: Schwarz Etienne kaliber ASE220.1, delvis håndfinisjert og laget i samarbeid med MING, med selvopptrekkende mikrorotor – timer, minutter, 24-timers verdenstid – 70 timer gangreserve.
  • Pris: 10.900 sveitsiske franc – eksklusivt tilgjengelig på www.ming.watch.

ANNONSE