Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Longines 1832 Moon Phase

Tett på Longines 1832 Moon Phase

Tidløs, elegant, tilgjengelig – og med en god dose særpreg.

I kategorien dressklokker under 25.000 kroner går det gjerne 13 ur på dusinet. Satt helt på spissen er det gjerne logoen på urskiven den største ytre forskjellen mellom de ulike klokkene. Skal jeg være brutalt ærlig er mangelen på særpreg og inspirert design kanskje regelen fremfor unntaket – i alle fall gjennom øynene til en som trekkes mot mer sporty eller militære klokker.

Longines 1832 Moon Phase skiller seg imidlertid positivt ut fra røkla. Modellen ble introdusert litt i det stille i fjor sommer, og blir i disse dager også tilgjengelig med svart urskive. 1832-kolleksjonen er oppkalt etter året Longines ble grunnlagt, men det dreier seg faktisk ikke om noen historiske gjenskapelser av gamle modeller. Denne rollen overlates til den mer kjente Heritage-kolleksjonen.

Longines 1832 Moon Phase. (Foto: Tidssonen)

1832 Moon Phase er et helt nytt design, men har likevel klare vibber av 50- og 60-tallet. Da vi fikk håndtere klokken under vårt besøk hos Longines i fjor høst, gikk det både «ooh» og «aah» gjennom rommet da modellen ble presentert. På bilder kan den virke litt «flat», men sett med egne øyne er klokken en skikkelig godbit.

Urskiven har en lekker glitrende og varmtonet finisj, som knapt kunne blitt mer nedspilt enn Longines’ beskrivelse som «beige». Stilen er konsistent fra markørene til månefasen til viserne, og proporsjonene er harmoniske. Innslaget av Super-LumiNova gjør designet litt mindre formelt, og understreker at vi har med en moderne klokke å gjøre.

Personlig syns jeg kassen er blant de mest attraktive attributtene. Fremfor myke og feminine former, har Longines gått for et mer originalt og kantete design. For kategorien er både bezelet og kronen av den kraftigere sorten, som tilfører klokken en velkommen dose særpreg.

Urverket går under navnet L899.2, og er utviklet og produsert eksklusivt for Longines av søskenselskapet ETA. Etter sigende er det snakk om en variasjon på det velkjente ETA 2892. Blant de mest påfallende forskjellene er den økte gangreserven på 64 timer, og en redusert frekvens på 3,5 Hz. Estetisk er urverket maskinelt dekorert, med innslag av både klassisk perlage og Genève-striper.

Alt i alt er 1832 Moon Phase et meget hyggelig bekjentskap, som viser en bredde av Longines mange ikke kjenner til. I mine øyne treffer designet midt i blinken, og den opplevde kvaliteten er som forventet blant de beste i klassen. Den mest nærliggende konkurrenten er kanskje en månefase-modell fra Frederique Constant, men både på pris, historie og opplevd kvalitet mener jeg at Longines trekker det lengste strået.

L899.2. (Foto: Tidssonen)

Fakta og pris

Modell: Longines 1832 Moon Phase
Diameter: 40 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 3 bar (30 m)

Urverk: L899.2, produsert av ETA
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, månefase, dato
Frekvens: 25.200 vph (3,5 Hz)
Gangreserve: 64 timer

Rem: Brun alligator

Veiledende pris: 21.690 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på longines.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!