Leses nå
Tett på David Beckham og Tudor i Stockholm

Tett på David Beckham og Tudor i Stockholm

Superstjernen stilte med Tudor Ranger på armen – men en annen modell er hans favoritt.

Tidligere denne måneden var David Beckham det store trekkplasteret da Tudor inviterte til en klokkekveld utenom det vanlige. Eller som svenske Aftonbladet formulerte det, «Beckham på hemligt besök i Stockholm».

Og hvilket trivelig trekkplaster den tidligere fotballspilleren var, der han fra den lille scenen på takrestauranten Spesso, tok seg god tid til alle kveldens gjester. Forbausende raust fra en superstjerne som på godt og vondt har levd over to tiår i rampelyset.

Mangeårig ambassadør

Kanskje er undertegnede noe farget av et mangeårig kjærlighetsforhold til Manchester United. Men kanskje var også Beckhams sympatiske vesen en forutsetning for partnerskapet med Tudor.

Generelt er nemlig fotballspillende klokke-ambassadører et langt sjeldenere fenomen enn man skulle tro. For mens fotball er verdens mest populære sport, kan de individuelle utøverne fort være for polarisererende og kontroversielle til å være god PR.


ANNONSE


David Beckham med Tudor Black Bay Chrono på bund. Bilde: Tudor

Riktignok hadde Beckham allerede satt fotballskoene på hyllen da han ble kunngjort som Tudors globale ambassadør i 2017. Men allerede under sin aktive karriere – og spesielt de seneste årene – hadde den tidligere England-kapteinen et rykte for å være en god rollemodell. Under vingene til Tudor ble han umiddelbart en del av den nye kampanjen «Born to Dare», som fortsatt er det populære merkets slagord.

Det er for øvrig verdt å nevne at Tudor faktisk ikke er Beckhams første partnerskap i den sveitsiske klokkeindustrien: I 2012 ble han presentert som ambassadør for Breitling, og frontet merkets nye Transocean Chronograph Unitime.

Klokkeinteressert hele livet

Før den mer folksomme seansen på Spesso, fikk Tidssonen og en håndfull utvalgte medier muligheten til et mer privat møte med kveldens hedersgjest. Her besvarte Beckham et knippe spørsmål om stort og smått – fra livet og karrieren, til stil og klokker.

God stemning da Jon møtte Dave.

Mine spørsmål var naturligvis relatert til sistnevnte. For hvordan startet egentlig klokkeinteressen til David Beckham?

– Jeg kan alltid huske å ha vært interessert i klokker. Som 16-åring på Manchester Uniteds juniorlag, med en ukelønn på rundt 27 pund, var et av mine første kjøp en klokke. Jeg har også mange gode barndomsminner om bestefar og hans gamle Rolex-klokker, som han brukte ved spesielle anledninger.

Oppdagelsen av Tudor skjedde imidlertid senere. For rundt 10 år siden, da Beckham var ute alene på en handletur i London, fanget en gammel klokke i vinduet hos en vintage-forhandler hans oppmerksomhet.

– Jeg må innrømme at jeg først trodde det var en Rolex, men reagerte på at logoen så annerledes ut. Da jeg spurte om å få prøve den, forklarte selgeren at det var en Tudor.

Hvorvidt det endte med kjøp vites ikke. Men opplevelsen var trolig ingen ulempe da Beckham og Tudor møttes igjen rundt forhandlingsbordet noen år senere.

Flere favoritter

Detaljene i avtalen med Tudor er naturligvis ikke kjent for offentligheten. Men med det vi kan anta er full tilgang til hele Tudors kolleksjon, ville jeg vite hvilke modeller han brukte mest. Og er det mulig å ha en favoritt?

– Det blir litt som å spørre om hvem av barna mine jeg liker best. Akkurat nå bruker jeg ofte Ranger. Den funker like godt til morgentreningen, som den gjør til dress. Men skal jeg velge en ultimat favoritt, må det likevel bli Pelagos.

David Beckham med Tudor Ranger. Bilde: Tudor

Beckham kunne videre røpe at begeistringen for dykkerklokken Pelagos ble delt av barna, som også ofte så sitt snitt til å låne fra pappas klokkesamling. Riktignok med unntak den mellomste sønnen Romeo, som har lagt sin elsk på Ranger.

I følge Beckham har også hans stilsikre kone, Victoria Beckham, sansen for Pelagos – men da i form av den nye og mindre Pelagos 39.


ANNONSE