Leses nå
TAG Heuer markerer 60-årsjubileet for Carrera med ny spesialmodell

TAG Heuer markerer 60-årsjubileet for Carrera med ny spesialmodell

  • TAG Heuer feirer Carrera ref. 2447 fra 1963 med en ny limited edition.
  • Carrera Chronograph 60th Anniversary har panda-skive, 39 mm kasse og drives av Heuer 02.
  • Spesialmodellen er begrenset til 600 eksemplarer og priset til 83.250 kroner.

For Bulgari, Hublot, TAG Heuer og Zenith starter klokkeåret i Singapore. Fra 10. til 12. januar avholdes LVMH Watch Week 2023, hvor de fire merkene viser frem både seg selv og en håndfull nyheter.

Mye av moroa holdes nok igjen til mars og Watches and Wonders i Genève, men klokkeuken i Singapore har likevel vært krydret med flere spennende nyheter.

Feirer et ikon

En original Heuer Carrera ref. 2447SN fra slutten av 1960-tallet.

TAG Heuer klinker til med en ny spesialmodell, som er et ledd i feiringen av 60-årsjubileet for den ikoniske kronografen Heuer Carrera fra 1963.

Nye Carrera Chronograph 60th Anniversary er riktignok ikke en gjenskapning av førsteutgaven (det har TAG Heuer gjort tidligere), men henter inspirasjon fra en senere Carrera «Panda» ref. 2447SN fra slutten av 1960-årene. Nettopp denne gamle versjonen av Carrera er ingen hvemsomhelst, men anses av mange å være en «holy grail» blant samlere av vintage Heuer.


ANNONSE


TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary.

Nytolkning fremfor kopi

Noen ren kopi er jubileumsmodellen fra TAG Heuer ikke, men tross forskjellene fanges mye av magien ved originalen fra 60-tallet. Panda-designet med svarte underskiver på sølvfarget bakgrunn er en selvfølge, mens Heuer-logo og beige lume er klare referanser til forgjengeren. Hvorvidt sistnevnte var en klok beslutning vil det nok være delte meninger om.

Carrera Chronograph 60th Anniversary er noe større enn den originale ref. 2447SN, men kanskje ikke så stor man skulle tro. TAG Heuer har gått for en 39 mm kasse av rustfritt stål, som er innenfor en størrelsesmessig «sweet spot» for de fleste. Glasset er moderne safir, men den buede og forhøyde profilen minner om gammel akryl.

Moderne urverk

Urverket er TAG Heuers egenprodusert Heuer 02, som byr på 80 timers gangreserve og automatisk opptrekk. Både designet og finishen holder et tilstrekkelig nivå, men er et skue som blekner sammenlignet med originalens manuelle Valjoux 72.

TAG Heuer kaliber Heuer 02. Legg merke til den individuelle nummereringen på baklokket.

TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary er tilgjengelig i kun 600 eksemplarer, og den veiledende prisen er satt til 83.250 kroner.


ANNONSE