Leses nå
TAG Heuer lanserer Monaco i grønn drakt

TAG Heuer lanserer Monaco i grønn drakt

Grand Prix de Monaco Historique 2021 feires med en limited edition i 500 eksemplarer.

For to år siden feiret TAG Heuer 50-årsjubileet til den Monaco. Gjennom hele 2019 presenterte merket flere ulike spesialmodeller av den ikoniske kronografen.

Samtlige av disse klokkene benyttet TAG Heuers Calibre 11 (og én med Calibre 12), som de seneste årene har vært basert Selitta SW300-1 (eller ETA) kombinert med ulike kronograf-moduler fra Dubois Dépraz. En slik løsning kan i praksis fungere bra, men sammenlignet med en integrert kronograf, oppleves en modulær løsning sjelden som like raffinert hverken rent estetisk eller funksjonelt.

På mange måter var det derfor gledelig at feiringen av Monaco, ble rundet av med et generasjonsskifte. Introduksjonen av den splitter nye Monaco Calibre Heuer 02 markerte overgangen til det egenproduserte Heuer 02-verket – et «skikkelig» integrert kronografverk med kolonnehjul.

Monaco Green Dial Limited Edition

TAG Heuer Monaco Green Dial Limited Edition. Bilde: TAG Heuer

«TAG Heuer Monaco Green Dial Limited Edition Chronograph 39 mm Calibre
Heuer 02 Automatic» – tross et langt offisielt navn er det nyeste tilskuddet i Monaco-familien enkel å forstå. Kort og godt dreier det seg om en spesialversjon av den «nye» Heuer 02-drevne Monaco, utstyrt med en grønn gradert urskive, grønn lume og grønne detaljer på verket.

Modellen er en feiring av samarbeidet med Grand Prix de Monaco Historique, som avholdes denne helgen. TAG Heuer var fra før en samarbeidspartner med både Monaco F1 Grand Prix og Monaco Top Cars Collection, men gikk inn i rollen som sponsor og offisiell tidtaker for det historiske racingarrangementet i fjor.


ANNONSE


I en slik sammenheng er Monaco det naturlige valget, og den grønne urskiven har et retropreg som dufter av racing. Som standardutgaven er kassen utført i rustfritt stål, og har en diameter på 39 mm. Også urverket er et «vanlig» Heuer 02, men har for anledningen fått et par innslag grønt. Dette omfatter inngraveringen på rotoren, samt det synlige kolonnehjulet.

Monaco Green Dial Limited Edition leveres på en svart alligatorrem med solid foldespenne. Modellen er begrenset til 500 eksemplarer, og i følge TAG Heuer vil klokkene leveres i en spesiell innpakning som «sender tankene til Monaco-kolleksjonens racingarv».

Førsteinntrykk

Grønt er årets motefarge, så direkte kreativ er TAG Heuers nykommer ikke. Likevel er denne første Monaco-modellen med grønn urskive et svært vakkert skue.

Ved å bygge på den seneste generasjonen Monaco, er det også snakk om en klokke som leverer sterke spesifikasjoner. Sammenlignet med utgående Sellita-baserte Monaco, representerer Heuer 02 et betydelig skritt opp i teknologi og eksklusivitet.

TAG Heuer skal for øvrig ha skryt for å ikke ha gått helt bananas med spesielle logoer, graveringer, eller andre hint til modellens status som en limited edition. Faktisk er modellen helt fri for detaljer som knytter den direkte opp mot Grand Prix de Monaco Historique. Her har mange merker noe å lære.

Totalt sett fremstår Monaco Green Dial Limited Edition som spesialmodell gjort helt riktig. Og i kun 500 eksemplarer tipper jeg at disse klokkene neppe vil bli hyllevarmere.

Les også...

Monaco Green Dial i sitt rette element. Bilde: TAG Heuer

Fakta og pris

TAG Heuer Monaco Green Dial Limited Edition Chronograph 39 mm Calibre
Heuer 02 Automatic

CBL2116.FC6497

Diameter: 39 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Grønn, solstråle-børstet
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m
Rem: Svart alligatorrem, foldespenne

Urverk: Heuer 02
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: Circa 80 timer

Tilgjengelighet: 500 eksemplarer, april 2021
Veiledende pris: 75.200 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE