Leses nå
TAG Heuer lanserer Carrera Porsche Chronograph

TAG Heuer lanserer Carrera Porsche Chronograph

TAG Heuer og Porsche feirer sitt nye samarbeid med en frekk spesialmodell.

Til tross for å være en av de viktigste klokkemerkene i porteføljen til LVMH, glimret TAG Heuer med sitt fravær under LVMH Watch Week forrige måned. TAG Heuer CEO Frédéric Arnault hintet imidlertid om stor kommende nyhet, som skulle presenteres på et eget event i februar.

I dag trakk TAG Heuer og Porsche sløret av et nytt strategisk samarbeid, som for første gang binder de sveitsiske og tyske tungvekterne offisielt sammen. Partnerskapet beskrives som langsiktig og holistisk, og vil omfatte alt fra samarbeid om sportsaktiviteter og konkurranser til produktutvikling. Et eksempel på sistnevnte er allerede presentert i dag i form av en rykende fersk spesialmodell.

Porsche 911 Carrera S. Bilde: TAG Heuer / Porsche

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

Nye Carrera Porsche Chronograph er basert på den seneste generasjonen Carrera, som ble lansert i fjor sommer. Valget av modell er neppe tilfeldig: Både TAG Heuer og Porsche har en sterk (men uavhengig) historisk tilknytning til Carrera-navnet. For begge merkene er navnet inspirert av det legendariske gateløpet Carrera Panamericana, som ble gjennomført i Mexico mellom 1950 og 1954.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph. Bilde: TAG Heuer

Med Carrera Sport Chronograph som utgangspunkt er flere av spesifikasjonene gitt, inkludert dimensjonene og motoriseringen. Kassen på 44 mm huser TAG Heuers egenproduserte kaliber Heuer 02, med vertikal clutch, kolonnehjul og 80 timers gangreserve. Fundamentet for Carrera Porsche Chronograph er altså kjent fra før, men detaljene trekker klokken mot noe nytt og særpreget.

Den svarte bezelen av teknisk keramikk er inngravert med «PORSCHE» i rødt, mens tallene på tachymeterskalaen er utført i samme skrifttype. Valget av fargene svart, rødt og grått er ikke tilfeldig, men er både «Porsche-farger» og kjent fra historiske Heuer-referanser. Urskiven har fått en asfalt-inspirert tekstur, mens tallene er i samme font som dashboard-instrumentene til Porsche.


ANNONSE


Safirglass i baklokket gir fritt innsyn til urverket, som for anledningen er utstyrt med en spesialprodusert rotor. Det skjeletterte designet er tydelig inspirert av et tre-eiket Porsche-ratt, og er dessuten dekorert med både «TAG HEUER» og» «PORSCHE». Finisjen later til å være i tråd med Heuer 02 vi har sett tidligere, med detaljer som Côtes de Genève og rødt kolonnehjul.

Carrera Porsche Chronograph kan leveres på en standard Carrera-lenke, men det er på svart lærrem klokken kanskje kommer mest til sin rett. Kalveskinnsremmen med foldespenne har et særegent design med lys kontrastsøm, som i følge TAG Heuer er inspirert av Porsches interiør. Enten man går for lenke eller rem leveres klokkene i en spesiell boks med eget reiseetui i svart lær med «Porsche-rødt» interiør.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph. Bilde: TAG Heuer

Førsteinntrykk

I motsetning til majoriteten av klokkeverdenens mange samarbeid og spesialmodeller, oppleves ikke koblingen mellom TAG Heuer og Porsche som krampaktig. Årsaken er at de to selskapene gjennom flere tiår har vært bundet sammen av mer eller mindre formelle tilknytninger. F1-pilot Jo Siffert og skuespiller/racerbilfører Steve McQueen er kanskje de første navnene som dukker opp for motorsport-interesserte klokkeentusiaster, men også linken i McLaren F1 med TAG Group og Porsche på 1980-tallet er verdt å huske på.

Som klokke er TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph en spesialmodell gjort helt riktig. De to merkene har lykkes i å sveise sammen sentrale deler av uttrykket og identiteten til både TAG Heuer og Porsche, men uten at det føles et fnugg overlesset eller påtvunget. Joda, Carrera Porsche Chronograph vil nok først og fremst appellere til entusiaster med sans for både klokker og Porsche – men disse er det nok ikke så rent få av.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph. Bilde: TAG Heuer

Egentlig er det rart at den historiske linken mellom Porsche og TAG Heuer, samt begges bruk av Carrera-navnet, ikke er utnyttet før nå. For når man først er inne på samarbeid mellom klokkemerker og bilprodusenter, er det få – om noen – som kan matche den naturlige koblingen som foreligger mellom TAG Heuer og Porsche.

Les også...

Fakta og pris

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Special Edition 44 mm Calibre Heuer 02 Automatic
CBN2A1F.FC6492 (rem) / CBN2A1F.BA0643 (lenke)

Diameter: 44 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Grå, asfalt-tekstur
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 meter
Rem / lenke: Svart kalveskinnsrem med foldespenne / stållenke

Urverk: Heuer 02
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 80 timer

Tilgjengelighet: Februar 2021, kun tilgjengelig Norge hos Urmaker Bjerke i Nedre Slottsgate og Urmaker Næss i Trondheim.
Veiledende pris: 66.500 kroner (rem) / 68.900 kroner (lenke)

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE