Leses nå
TAG Heuer lanserer Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing

TAG Heuer lanserer Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing

  • Den femte samarbeidsmodellen fra Porsche og TAG Heuer.
  • Svart og oransje utgjør hovedingrediensene i designet.
  • Veiledende pris på 79.800 kroner.

Selv om bilprodusenten Porsche og klokkeprodusenten (TAG) Heuer begge har en lang – og tidvis felles – historie innen motorsport, var det ikke før i 2021 at de to merkene inngikk et formelt strategisk samarbeid. Med Carrera-navnet benyttet i begge leire var også klokkemodellen et naturlig valg som lerret for deres første spesialmodell, behørig omtalt av Jon Henrik da den ble lansert for nøyaktig to år siden.

TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing.

Siden første lansering har ytterligere tre samarbeidsmodeller sett dagens lys, først da en variant (i begrenset opplag) med gule fargetoner ble avduket under fjorårets Watches & Wonders – og deretter med to varianter i forbindelse med feiringen av Porsche 911 Carrera RS 2.7 sitt 50-årsjubileum rett før nyttår.

Oransje

Nå avdukes Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing, som bygger over samme lest som sin gule motpart, men hvor det sorte og oransje nå utgjør de designmessige hovedingrediensene.

Sort og oransje er hovedfargene på både tallskive, kasse og rem.

Forklaringen bak valget om oransje fargetoner oppleves dog å være av det litt kleine slaget, hvor gnistene som oppstår i asfalten under racing løftes frem som inspirasjonskilden. Sannheten er nok nærmere at fjorårets utgave ble en suksess som TAG Heuer ønsker å spinne videre på, for nylanseringen oppgis som en «Special Model» og ingen «Limited Edition».

Utover ny farge er oppskriften nær sagt identisk. Det vil si en 44 millimeter stor DLC-belagt urkasse med oppgitt vannresistens til 100 meter, hvor oransje markeringer på både tallskiven, kronen og bezelen bryter med et ellers monokromt design. Legg i den forbindelse merke til de ulike mønstrene og typene finish som er benyttet på tallskiven og dens underskiver.


ANNONSE


Les også...

På innsiden av kassen sitter TAG Heuers egenproduserte Heuer 02, som byr på vertikal clutch, et oransje kolonnehjul og 80 timers gangreserve. Som forventet har også denne utgaven en spesialprodusert rotor, hvor designet er tydelig inspirert av et tre-eiket Porsche-ratt. Øvrig finish på urverket er i tråd med det vi har sett på Heuer 02 tidligere, med detaljer som Côtes de Genève.

Som nevnt virker Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing å foreløpig gå inn i standardkolleksjonen, men trolig ikke bli tilgjengelig hos samtlige av merkets mange forhandlere. Norsk veiledende pris er satt til 79.800 kroner.