Leses nå
TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01

TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Mye er på gang hos sveitsiske TAG Heuer, og i forbindelse med Baselworld har merket både annonsert endring av sin velkjente logo og et samarbeid om smartklokker med teknologigigantene Google og Intel. Vi syns imidlertid det er langt mer interessant å se utviklingen i merkets kolleksjon av mekaniske ur.

tag-heuer-calibre-heuer-01-1

Med den nye TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01, viser TAG Heuer seg frem fra en langt mer attraktiv side enn en del av de bilsport-inspirerte Carrera-modellene vi har sett de seneste årene. Gimmick som bremseskiver og kalipere på urskiven er erstattet med et kraftfullt design som står på egne ben.

tag-heuer-calibre-heuer-01-3


ANNONSE


Modellen er sentrert rundt TAG Heuers nye manufaktururverk Heuer 01, som er en videreutviklingen av kaliber 1887. Urverket er et selvtrekkende kolonnehjulsbasert kronografverk med skjelletert rotor, og har en gangreserve på ca. 50 timer.

Den modulære urkassen i titan består av totalt 12 elementer, som åpner for en rekke variasjoner i finish og materialvalg for fremtiden. Fronten har et åpent design som gir innsyn til store deler av verket, og gir Carrera Calibre Heuer 01 et moderne og hi-tech uttrykk som harmonerer godt med Carrera-kolleksjonens historiske link til motorsport. Denne linken forsterkes ytterligere av de røde detaljene, gummielementene på urkassen og den perforerte gummiremmen. Med sine 45 millimeter i diameter er uret ingen smågutt, men uret oppleves allikevel som svært komfortabelt på håndleddet. Og for de som lurer: modellen er vanntett til 100 meter.

TAG Heuer har bevisst priset seg oppover de seneste årene, men merket har nå gjort helomvending, og LVMH’s Jean-Claude Biver har meldt om priskutt på opp mot 13%. Den nye TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01 har fått en svært konkurransedyktig prisantydning på rundt 4900 sveitsiske franc før avgifter.

Kvalitetsfølelsen er definitivt tilstede, og kombinert med et unikt design fremstår TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01 som et stort skritt i riktig retning. Da gjenstår det bare å se om norske klokkekjøpere vil mene det samme.

Mer informasjon er tilgjengelig på TAG Heuer sin hjemmeside.


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.